‘Van niets naar Grand Prix in vier jaar’

‘Van niets naar Grand Prix in vier jaar’

0 572
Predicaat Elite

Mee mogen doen aan de finale van de wereldbekerwedstrijd, deze week in Omaha is voor iedere combinatie een prachtige prestatie. Maar helemaal wanneer je uit een land komt waar dresuurrijden niet bepaald in de genen zit. Maria Florencia Manfredi verschijnt met haar Bandurria Kacero (v Wonderboy Stal Ghyvan D’02) aan de start voor Argentinië, dat voor de eerste keer in de geschiedenis een ruiter in de finale heeft.

‘Een droom die uitkomt,’ vertelt Florencia, die op haar vijfde met paardrijden begon. Haar ouders hielden weliswaar van paarden, maar ze hadden geen interesse in de sport. Desalniettemin zijn haar ouders haar grote steun en toeverlaat. Haar moeder bracht haar vanaf het eerste begin al naar wedstrijden en ‘zonder deze steun zou ik geen geschiedenis schrijven in Omaha’, vertelt de amazone.

Eenvoudige komaf

Florencia is de enige in haar familie die rijdt en ze is van eenvoudige komaf. Ze heeft geen groom en zorgt helemaal zelf voor haar Bandurria Kacero, al tien jaar lang met de hulp van trainer Enrique Sztyrle.

‘Bandurria Kacero is een heel bijzonder paard,’vindt Florencia. Het Argentijnse dier was voorbestemd om te schitteren in de springsport, maar de elfjarige ruin bleek andere talenten te hebben. De dressuur bleek zijn ding. Binnen vier jaar werkte hij zich op van niets naar de Grand Prix. Des te opmerkelijker omdat in Argentinië niet heel heel goede trainers te vinden zijn. De intensieve band tussen paard en ruiter lijkt zijn vruchten af te werpen.

Het zal niemand verbazen dat de tangomuziek waar Florencia mee opgroeide verwerkt is in de kür op muziek van de Argentijnse combinatie.

Overigens stroomt door de aderen van Bandurria Kacero volop Belgisch bloed. Zijn vader is BWP-hengst Wonderboy Stal Ghyvan D’02 en opa is de bekende springhengst Darco, ook BWP.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de allereerste Argentijnse deelnemers ooit aan een wereldbekerfinale.

Bron: Fei.org

Foto: DigiShots

Reacties