Sergio Alvarez Moya wint Rolex Grand Prix *video*

Sergio Alvarez Moya wint Rolex Grand Prix *video*

0 282
Sergio Alvarez Moya - Grunwald de Kalvarie

De 500.000 dollar prijzengeld van de Rolex Grand Prix gaat naar Spanje. Sergio Alvarez Moya versloeg in Wellington met zijn tienjarige KWPN-er Charmeur (Numero Uno) tweevoudig olympisch kampioen McLain Ward (Rothchild). De derde plek was voor de Japanse Karen Polle, die met With Wings (v Larino) in de barrage een springfout maakte.

Jeroen Dubbeldam eindigde met Zenith (v Rash R) op plek negen. Hij plaatste zich door een springfout niet voor de barrage.

Vertrouwen

‘Mijn paard sprong geweldig’, reageerde Moya na afloop. ‘Ik had de rit van Karen gezien en ik wist dat ik vanaf de eerste hindernis tot het einde snel moest zijn. Ik was van plan een extra galopsprong te maken voor de combinatie, maar na acht galopsprongen besloot ik op Charmeur te vertrouwen. Ik liet, dacht ik, niet veel ruimte over voor de andere finalisten en dat kwam ook zo uit.’

Charmeur heeft volgens de Spanjaard nog niet veel ervaring op het hoogste niveau. ‘Hij is gedurende dit toernooi almaar beter geworden. Om deze wedstrijd te kunnen rijden, moet je paard er echt klaar voor zijn. Vanaf deze wedstrijd kan ik met Charmeur overal ter wereld rijden.’

De volgende stop voor Moya is de wereldbekerfinale in Omaha, waar hij aan de start verschijnt de KWPN-ruin Arrayan (v Baloubet Du Rouet).  Daarna komt hij terug naar Europa voor het outdoorseizoen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bekijk de winnende rit van Sergio Alvarez Moya:

Foto: DigiShots

Reacties