7 dingen die alleen paardenmensen begrijpen

7 dingen die alleen paardenmensen begrijpen

0 9326
Paardenliefhebber
Stallen © DigiShots

We kunnen er eigenlijk niet omheen: wij paardenliefhebbers zijn een zeldzaam ras. Alle dierenliefhebbers houden onvoorwaardelijk van hun huisdier, maar paardenliefhebbers zijn daarin toch echt wel “next level”. We kunnen het anderen ook niet goed uitleggen, ze begrijpen het gewoon meestal niet.

Paardengeur

Hoevaak kom jij thuis van stal, of breng je je vrienden naar stal om je paard te laten zien, en het eerste wat ze zeggen is: “wow het stinkt hier”. Voor een paardenliefhebber is die geur van leer, hooi, stof en paardenpoep het beste luchtje dat er is.

Plezier in uitmesten

Terwijl de meeste huisdiereigenaren een hekel hebben aan het opruimen van de poep van hun geliefde beestje, vinden paardeneigenaar het helemaal niet erg om bijvoorbeeld stallen uit te mesten. Het geeft je tijd om te dagdromen, frisse lucht en een work-out. De geur? De meesten vinden het niet erg, sommigen vinden het zelfs lekker!

Spierpijn na training niet-paardenmensen

Tijdens het rijden gebruik je vaak spieren waarvan je niet eens wist dat je ze hebt. Het is geweldig om dan iemand die niks met paarden heeft, een keer te laten rijden. ‘Paardrijden is geen sport’ wordt vaak gezegd, maar als je vraagt hoe het zit met de spierpijn de dag nadat ze hebben gereden, verklaart dat het tegenovergestelde.

“Paardrijden is geen sport”

Ons hele leven moeten wij aanhoren dat paardrijden volgens niet-paardenmensen geen sport is. Ze vertellen ons dan dat het paard al het werk doet, en dat je er alleen maar op hoeft te zitten. Deze irritatie begrijpen eigenlijk alleen de paardenliefhebbers. Waarschijnlijk genieten we daarom des te meer van bovengenoemd punt.

Hoeven uitkrabben

Vraag niet hoe of waarom, maar het uitkrabben van de hoeven van een paard is bevredigend. Probeer het ook vooral niet uit te leggen aan je niet-paardenvrienden, ze zullen het met geen mogelijkheid begrijpen.

Paardentherapie

Een slechte dag op je werk of op school? Relatie problemen of vervelende ouders of kinderen? Wat het probleem dan ook mag zijn, het verdwijnt zodra je weer op stal aankomt. Honden en katten zijn ook geweldig, maar er gaat niets boven die therapie door een paard.

Natuur

Wandelen door het bos is leuk, maar op de rug van een paard is het uitzicht vele malen mooier. Je voelt je dichter bij de natuur en het geeft veel meer rust. Er bestaat geen beter gevoel dan dat!

 

Bron: Ihearthorses

Archieffoto: Digishots

Reacties