67.500 euro voor Everdale-zoon Luckybird op Van Olst Sales online

67.500 euro voor Everdale-zoon Luckybird op Van Olst Sales online

Lucky Bird Van Olst Veiling 2020 © DigiShots

Vanavond was de afslag van de eerste Van Olst Sales online veiling, die in plaats van de live veiling plaatsvond. Tien jonge dressuurtalenten van drie t/m vijf jaar kwamen onder de online hamer. De vierjarige Luckybird (v. Everdale) was de veilingtopper.

De elegante en kwaliteitsvolle Everdale x Metall-zoon werd voor 67.500 euro afgeslagen en vertrekt naar Australië.

Tevreden over eindresultaat

Gertjan van Olst: “Het is natuurlijk een heel ander soort veiling dan de live Van Olst Sales, waar veel sfeer is en de paarden zelf te zien zijn in de ring. Niet te vergelijken, maar zeker net zo spannend! Over het uiteindelijke resultaat zijn we heel tevreden. Op deze manier hebben we toch een aantal nieuwe klanten, uit nieuwe landen, weten te trekken.”

Maxs-H en Gregory

Voor Maxs-H (v. Glamourdale) was zeer veel belangstelling. Uiteindelijk trok een koper uit Groot-Brittannië aan het langste eind. Voor 62.500 euro maakt de driejarige stoere schimmel de oversteek het Kanaal over. De NRPS-gekeurde Gregory (v. George Clooney) liet de online veilingklok stilstaan op 55.000 euro. Hij blijft in Nederland.

Eén paard teruggekocht

Van Olst: “Een collectie van tien paarden blijkt een mooi aantal. Eén paard, de driejarige Mistral (v. Everdale) hebben we zelf terug gekocht. Hij zal verder opgeleid worden voor de dressuursport.

Bijna 40.000 euro

Tien paarden kwamen onder de virtuele veilinghamer waarvan er uiteindelijk negen verkocht zijn. De totale omzet van de verkochte paarden is 355.000 euro, wat gemiddeld op 39.500 euro per paard uitkomt.

Van Olst Sales vervolgt haar succesvolle online veiling zeer binnenkort met een nieuwe collectie.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde of ontwikkelt Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline

Reacties