Para-lympische Alina Rosenberg onderscheiden

Para-lympische Alina Rosenberg onderscheiden

De Duitse para-dressuur amazone Alina Rosenberg, ontving gisteren de zilveren “Günter Seyffart” medaille. Ze won in Rio met haar paard Nea’s Daboun zowel teamzilver als een vierde plek in de kür. De Nederlandse Nicole Den Dulk moest toen toezien hoe Rosenberg naar nipt voorbijreed naar deze vierde plaats (72.550%). Aanleiding voor het Landesverband Pferdesport Berlin-Brandenburg e.V. en de Behinderten-Sportverband  Brandenburg Alina Rosenberg om haar te eren met deze hoogste onderscheiding. Ze ontving de medaille van de president van het Landesverband Peter Krause en de erepresident van het Pferdesportverbandes, dhr. Prof. Dr. Danckert.

Het gehele Duitse para-dressuurteam ontving tevens uit handen van de bondspresident Joachim Gauck het “Silberne Lorbeerblatt” van de Bondsrepubliek Duitsland. Dit is de hoogste onderscheiding van de Duitse staat voor sportprestaties.

Carrière

Alina Rosenberg kwam als zestienjarige bij het Landesstützpunkt für Reiten mit Handicap des Landes Brandenburg en begon daar haar sportcarrière onder trainster Gundula Lüdtke. Talrijke titels bij nationale en internationale toernooien volgden. Als eerste reserve bij de para-lympischen spelen in London bleek al snel dat ze voor de topsport klaar was. Wegens omstandigheden verhuisde ze naar het zuiden, regio Bodensee, en trainde verder onder Ingrid Braunschweig.

Bij de festiviteiten was tevens aanwezig Martina Willing (zevenvoudig paralympische deelneemster met veertien medailles) die zich ook met de van Gundula Lüdtke ontwikkelde “Hochleistungstrainingsmethode auf dem Pferd“ parallel aan de atletiektraining op Rio voorbereide en een zilveren medaille met speerwerpen mee naar huis nam. Ook vrienden uit het Landeskader waren gekomen om Alina te feliciteren.

Bron: lpbb.de

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties