Peelbergen Bixie Event belooft groot succes

Peelbergen Bixie Event belooft groot succes

Het lijkt in een stroomversnelling te gaan, de belangstelling voor de Bixie. Landelijk worden er steeds meer Bixie evenementen georganiseerd. En bijna is het dan zover: op zondag 30 oktober organiseert Bixie Site Nederland een grootse indoor Bixiedag op de prachtige locatie Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. In het kader van ‘de jeugd heeft de toekomst’ is het evenement beslist een stimulans voor de jeugdige ruiters en kunnen zij, maar ook hun ouders en familie en overige belangstellenden,  kennismaken met de paardensport.
Met 270 inschrijvingen is het een van de grootste Bixie evenementen in Nederland en uniek voor Limburg, dè paardensportprovincie van Nederland.

Bixie Dream Team

Begin dit jaar zijn Cindy Denessen (Weert) en  Solange Hermans (Sevenum) een samenwerking aangegaan en hebben op Facebook de Bixie Site Nederland opgericht. Ook is het Nationale Bixie Dream Team opgericht die op diverse plaatsen in het land demonstraties geven en op bezoek gaan bij ervaren ruiters, om zo niet alleen de volwassen doelgroep te bereiken, maar juist de groep van de toekomst: de kinderen! Zij hopen namelijk dat door promotie rondom Bixie-activiteiten kinderen gemotiveerd raken om met pony’s te gaan werken op een verantwoorde, leerzame en speelse manier. Het Nationale Bixie Dream Team bestaat uit vijf jeugdige ruitertjes, Joep, Fenne, Marit, Desteney en Lien.

Agendapresentatie

De, inmiddels al meer dan 22 jaar bestaande, Agenda Hippique nu ook een ‘klein broertje’: De Bixie Agenda 2017. Deze agenda is tevens een vriendenboekje, bedoeld voor de jonge paardenfans met daarin ook leuke extra’s over paarden en pony’s en kleurwedstrijden. De agenda wordt gepresenteerd voor de eerste keer door niemand minder dan de bekende springruiter Piet Raijmakers, wiens kleinkind ook zal deelnemen, tijdens het evenement tussen 13.00 en14.00 uur.
Het showprogramma van een uurtje zal iedereen versteld doen staan. Show van het Bixie Dream Team, van het Bambino Team, van de runners van het Bixie Dream Team. Bovendien het uitroepen van de Bixie Boy 2016 en Bixie Girl 2016!

Een heuse (gratis) buitenkermis, gezellige sfeer, leuke shows, en nog veel meer zullen het de gasten naar de zin maken. Iedereen is welkom tijdens deze dag om eens te komen kijken naar het Bixie gebeuren of om de Bixie fans aan te moedigen. Toegang is gratis.

L1 TV zal komen filmen en dat wordt ’s avonds al uitgezonden. Een super promotie voor de paardensport in Limburg maar ook heel Nederland. Ook zullen wethouders van diverse gemeentes (Horst aan de Maas, Eindhoven) aanwezig zijn.

Onder de deelnemertjes zijn onder andere kinderen van Mans Buurman, Pieter Keunen, Joyce Lenaerds, Diana Smolders,  John Steeghs,  Nanda Sieben,  Stefanie Breitenstein,  Kevin Olsmeijer, John en Lizette Deenen en van Dressuur ruiters Floor Dröge en Remco Zuidam.

Bron: Hoefslag/Persbericht
Foto: Stefan Engels

Reacties