4 November zoektocht naar KWPN Young Dressage Talent 2016

4 November zoektocht naar KWPN Young Dressage Talent 2016

0 643

De zoektocht naar nieuw dressuurtalent vindt dit jaar plaats in Oosteind. Op vrijdag 4 november organiseert het KWPN West Brabant het ‘KWPN Young Dressage Talents’, een competitie voor 3-jarige dressuurpaarden van alle stamboeken.
De juryleden zijn niemand minder dan het dressuurduo Sjak Laarakkers en Vai Bruntink.
De paarden hoeven geen dressuurproef te lopen, maar kunnen laten zien wat ze in huis hebben door het tonen van bepaalde verrichtingen. Er worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. De jury beoordeelt de paarden volgens een vastgelegd protocol op een schaal van 1 tot 10. De beoordeling duurt circa tien minuten.
De beste drie paarden mogen door naar de finale en deze worden aan het eind van de dag overgereden door Vai Bruntink. Zij zal voorafgaand aan de finale een clinic verzorgen met een van haar paarden. Toegang is de gehele dag gratis.

flyerrInschrijven kan tot 1 november. Meer informatie via deze link of facebook KWPN West Brabant.
De wedstrijd wordt gehouden bij de mooie Manege Buitenhorst te Oosteind, voorafgaand aan het dressuurweekend van Indoor Oosteind, waarbij op zaterdag 5 november een jonge paarden wedstrijd voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden wordt gereden.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties