Military Boekelo: Pen beste Nederlander na dressuur *foto’s*

Military Boekelo: Pen beste Nederlander na dressuur *foto’s*

0 599
Elaine Pen met Dostowjeski

De tweede dag van de Military Boekelo is begonnen. Woensdag was de veterinaire keuring en donderdag was de eerste dag dressuur.  Vandaag is de tweede dag van de dressuur om 09.00 uur van start gegaan.

Jan van Beek begon vanmorgen namens Nederland met zijn dertienjarige zwarte merrie Diamond Lancer. Hij was de 48e deelnemer. De merrie was er niet helemaal bij en Van Beek reed uiteindelijk naar een score van 62,80 strafpunten. De ruiter heeft zich teruggetrokken voor de volgende onderdelen, dus zal verder niet meer van start komen. Jeanette Chardon met haar paard Vienna, was vandaag de tweede starter. Zij eindigde uiteindelijk op een voorlopige 79ste plaats met 61,7 strafpunten.

Military Boekelo
Theo van de Vendel met Zindane tijdens het NK Military Boekelo
Van de Vendel en Lips

Theo van de Vendel ging als eerste van start met zijn twaalfjarige bruine ruin Zindane. Het was een teleurstellende proef, hij staat momenteel op een 89ste plaats met een percentage 56,92% en 64,60 strafpunten. Tim Lips ging om 13.44 van start met Brent, ze staan momenteel op de 57ste plek met 56,30 strafpunten. Met Keyflow staat hij 47ste. Alice Naber-Lozeman reed een nette proef met een percentage van 64,74% en 52,90 strafpunten. Ze staat momenteel op de 43ste plek.

Pen beste Nederlander

Elaine Pen met Dostojewski reed een goede proef met haar paard Dostowjeski, ze staan voorlopig als beste Nederlander op de 27ste plek. Ze behaalden een percentage van 66,79% en hebben daarmee 49,80 strafpunten. De Britse Isabella Innes Ker staat op de voorlopige eerste plaats met Carolyn (42,00 strafpunten). Zij wordt op de voet gezeten door de Amerikaanse Lauren Kieffer met Meadowbrook’s Scarlett. Kieffer heeft momenteel 42,10 strafpunten op haar naam staan. Paul Tapner uit Australie bezet de derde plek met Bonza King of Rouges (42,20), gevolgd door Mark Todd (Kiltubrid Rhapsody, 42,30) Er gaan in totaal 94 combinaties van start uit 14 landen. Zaterdag, de derde dag, is het de dag van de cross, en zondag het afsluitende springen. Daarna kan zowel het individuele als het landenklassement worden opgemaakt van het CCIO3* Boekelo.

Military Boekelo
Tim Lips met Brent onder toezicht van bondscoach Martin Lips
Military Boekelo
Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Curacao
Elaine Pen met Dostewjeski
Elaine Pen met Dostewjeski
Jeanette Chardon
Vienna onder Jeanette Chardon
Diamond Dancer door Jan van Beek
Diamond Dancer van Jan van Beek sprong opzij

De startlijsten en live-resultaten.

Dit jaar verzorgen TV Enschede FM, 1Twente en de Military Boekelo-Enschede dagelijks een verslag van de dag op tv en internet. Op zaterdag begint de uitzending al om 09.00 uur vanwege de cross country. Op zondag wordt het programma uitgezonden van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Live uitzending via deze link.

Alles over Military Boekelo.

Foto’s: Gerard Klopper
Bron: Hoefslag

Reacties