Leon Hodieza en Lardeaux duurste veulens Limburgse Veulenveiling

Leon Hodieza en Lardeaux duurste veulens Limburgse Veulenveiling

0 882
Limburgse Veulenveiling
Limburgse Veulenveiling Foto: Digishots

De zestiende editie van de Limburgse Veulenveiling werd afgelopen woensdag een succes. De ruim 100 geveilde veulens brachten gemiddeld 9100 euro op. Veilingtopper was Lardeaux (Ferdeaux x Wynton), een dressuurveulen dat bleef opvallen met balans en schakelvermogen in draf. Het duurste springveulen werd gekocht door Carpe Diem Equestrian Team. Het gaat hier om Leon Hodieza (Comme il Faut x Nassau) (34.000 euro).

Lardeaux
Lardeaux (Ferdeaux x Wynton) topper Limburgse Veulenveiling. Foto: Digishots

Aantal veulens groot

Veel tevreden fokkers en enthousiaste kopers gisteren op het Equestrian Centre de Peelbergen tijdens de Limburgse Veulenveiling. In een vlot verlopen veiling sloeg Koen Olaerts maar liefst 107 spring- en dressuurveulens voor mooie prijzen af. Naast een aantal prijzentoppers was er een goede, brede middenmoot die voor reële prijzen van eigenaar wisselden, hieronder veel veulens van jonge, beloftevolle hengsten. Selecteur Cor Loeffen was een tevreden man achteraf. ‘We hebben vaak genoeg nagedacht en gediscussieerd over het aantal veulens, maar we kunnen toch weer blij zijn dat we voor zo’n aantal gekozen hebben. Natuurlijk kunnen we alleen de beste vijftig veulens van vandaag veilen en de overige vijftig achterwege laten, maar dan zijn er ook vijftig fokkers die hun veulen niet verkopen’ , stelt Cor Loeffen. ‘We doen het uiteindelijk allemaal voor de fokker en het is voor ons cruciaal dat de fokkers een podium hebben voor hun product. De Limburgse Veulenveiling is daar dit jaar wederom in geslaagd!’

Leon Hodieza
Leon Hodieza (Comme il faut x Nassau), duurste springveulen, Limburgse Veulenveiling 2016 (foto: Digishots)

Turkse handen

De veilingtopper werd het dressuurhengstveulen Lardeaux (Ferdeaux x Wynton). De bewegingskunstenaar bleef voor 44.000 euro in Nederland. De duurste springveulens kwamen vrijwel allemaal in Turks eigendom. Het Carpe Diem Equestrian Team kocht maar liefst vijf veulens, waaronder de veilingtopper bij de springveulens Leon Hodieza (Comme Il Faut x Nassau) voor 34.000 euro. Voor 27.000 euro gaat ook Loupiac (Toulon x Numero Uno) naar Turkije, net als Qaloubet of Paddocks (Balou du Rouet x Quidam de Revel) en L’Ornetta (Cornet Obolensky x Cardento) voor 26.000 euro en Lexapro of Cicero (Cicero van Paemel Z x Indoctro) voor 14.000 euro. Voor 22.000 euro bleef het laatste veulen van de avond Le Kannan’s Diamond (Kannan x Indoctro) in Nederland, net als Livius (Cicero van Paemel Z x Voltaire) voor 18.000 euro, Lockoff (Toulon x Numero Uno) voor 18.000 euro, Langkawi (Berlin x Indoctro) voor 17.000 euro en Lady Blue Especiale 15.000 euro. Naast dressuurtopper Lardeaux vertrok het krachtige hengstveulen Di Caprio van Hof ter Wilde (De Niro x Ferro) voor 14.000 euro naar België. Het merrieveulen Lurona (Glamourdale x Negro) gaat voor 11.000 euro naar de Verenigde Staten. Hiermee kwam het gemiddelde van de dressuurveulens uit op 8.250 euro, terwijl de springveulens voor gemiddeld 9.400 euro van eigenaar wisselden.

Bekijk de veulens en de prijzen

Bron: Equine MERC

Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Reacties