Paardenbeul in Veendam

Paardenbeul in Veendam

0 240
©Shutterstock

Vannacht heeft een paardenbeul toegeslagen in een weiland in Veendam.

De ergste nachtmerrie van Jacqueline van Rensen is waarheid geworden. Ze werd wakker van gegier en het blaffen van haar herder Boogie. Aanvankelijk dacht ze aan vechtende katten, maar toen ook de paarden als een dolle door het weiland renden zijn zij en haar man naar buiten gegaan. Om te voorkomen dat de dieren door het draad gingen brachten ze ze een voor een naar binnen.

Bloed

Als laatste was de bonte merrie van haar vriendin aan de beurt. In het licht van de stal zag Jacqueline dat het paard onder het bloed zat. Haar benen, rug en staart waren bedekt met bloed. Iemand bleek met een scherp voorwerp de schaamlippen van het dier begaan te hebben. Ook zat er een diepe snee in de vagina.

Jacqueline belde meteen 112 en de dierenarts. Haar man sprong in de auto om de dader te zoeken. De politie was snel ter plaatse. Het gebied rond de woning aan de Jan Kokweg werd afgezet en er werd met speurhonden gezocht. Helaas is er niemand meer aangetroffen.

Jacqueline denkt dat Boogie door te blaffen heeft voorkomen dat het nog erger met de merrie zou aflopen. Waarschijnlijk is de dader op dat moment op de vlucht geslagen.

Bron: Westerwolde Actueel

Foto: shutterstock

Reacties