Sisters Act wint bundeschampionat vierjarige dressuurpaarden

Sisters Act wint bundeschampionat vierjarige dressuurpaarden

0 110
Foto: Remco Veurink

Een onverwachte uitslag tijdens het Bundeschampionat voor vierjarige merries en ruinen. De merrie Sisters Act stond voor aanvang van de finale nog op een derde plaats, maar danste onder Sophie Anna Fiebelkorn uiteindelijk met veel overtuiging naar het goud.

De nakomelinge van Sandro Hit viel op door haar gehoorzaamheid en grote, swingende bewegingen. Ze ontving daarnaast een 9.5 en een 10 van de gastruiters en kwam zo uit op een totaalscore van 61.00. Het zilver was voor Totilas-dochter True Love. Deze ijverige merrie werd gereden door Wibke Hartmann-Stommel en kreeg ook een 9.5 van de testrijders. Met 60.500 kwam ze een halve punt lager uit dan de nummer één. De top drie wordt gesloten door regerend kampioen Quizmaster. Deze ruin is een nakomeling van Quasar de Charry en wordt uitgebracht door Sascha Schulz. Hij toonde gedurende de hele verrichting veel geslotenheid en heeft zich ten opzichte van vorig jaar goed ontwikkeld. Met een 9.5 voor de galop was een score van 60.00 punten het eindresultaat.

Nederlands succes
Ook een klein Nederlands succes in het Duitse land. Fürstenball-dochter Flora de Mariposa kwam onder Robin van Lierop op een gedeelde vierde plaats uit. De merrie liet onder andere een 9 voor de stap en een 8,5 voor de draf noteren.

Klik hier voor uitslagen

Bron: St.-Georg/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

 

Reacties