Weer succes voor Sanne Thijssen in het Spaanse Gijon

Weer succes voor Sanne Thijssen in het Spaanse Gijon

0 130

Onlangs schreef het 17 jarige Rabo Talententeamlid Sanne Thijssen (Sevenum) nog bij CH De Wolden in Veeningen de Spruce Meadows Prijs op haar naam.  In het Spaande Gijon is zij maandag als vierde geëindigd in haar eerste vijfsterren Grote Prijs.

Ook in de winning round bleef Sanne met haar superieur springende hengst Con Quidam RB foutloos en ze namen zelfs de leiding. Hun tijd werd echter verbeterd door drie combinaties, waarmee ze als vierde eindigden. Afgelopen zaterdag werd Sanne met het Nederlands team derde in de Landenwedstrijd. Een fantastisch debuut voor haar op vijfsterren niveau.

Sanne Thijssen liet er in Gijon geen twijfel over bestaan dat ze tot een van de allergrootste ruitertalenten behoort. In de Landenwedstrijd in de tweede divisie van de FEI Furusiyya Nations Cup hielp ze Oranje met een foutloze tweede omloop aan de derde plaats. Daarmee kwalificeerde ze zich met haar hengst Con Quidam RB, met wie ze onlangs vierde werd op het Europees Kampioenschap voor Young Riders in Millstreet en brons won met het team, voor de Grote Prijs die maandagavond werd verreden. Voorafgaand aan de Grote Prijs won Sanne met haar merrie Ulena de 1.40m rubriek.
In de Grote Prijs waren Sanne en haar hengst een van de 9 foutlozen in de eerste omloop. In de tweede manche ging het tegen de klok. Sanne reed aanvallend en liet Con Quidam RB spelen met de hindernissen. Met de tijd van 66.25 seconden namen ze de leiding over van de Zwiterse Claudia Gisler. Sanne’s tijd werd echter met 11 seconden verbeterd door winnaar Dermott Lennon, die onder de tijd dook van Abdel Said en de Fransman Bernard Briand Chevalier.

Een fantastische vierde plaats van Sanne Thijssen en Con Quidam RB gaat de boeken in als bijzonder. Niet veel 17-jarigen weten zo’n prestatie neer te zetten tussen de allerbeste ruiters van de wereld. Zo liet zij Eric Lamaze, bronzen medaillewinnaar vorige week in Rio, en Cian O’Connor, brons in London, in de winning round achter zich.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots
Banner Outdoor Brabant

Reacties