Blog Diederik van Silfhout: ‘Rio was een bijzonder mooie ervaring’

Blog Diederik van Silfhout: ‘Rio was een bijzonder mooie ervaring’

Diederik van Silfhout met Arlando

Training Dressuurteam Arlando Diederik van Silfhout‘Hoewel de Olympische Spelen zeker iets magisch hebben, is het niet zo dat ik al vanaf jongs af aan met deelnemen aan de Spelen bezig ben geweest. Alleen toen ik Arlando kreeg en eenmaal Grand Prix ging rijden, wist ik dat ik een paard had waarmee het zou kunnen. En als het dan uiteindelijk gebeurt, is het toch wel een droom die uitkomt. Nu zit het er alweer op. Het is voor mij een bijzonder mooie ervaring geweest. Niet eerder was ik zo ver van huis voor een wedstrijd en dat voor een periode van bijna drie weken. Het was ook voor het eerst dat mijn paard moest vliegen en als dat eenmaal zover is, is dat hartstikke spannend. Maar Arlando heeft alles geweldig doorstaan hier. Hij komt bijna dikker thuis dan dat hij gegaan is! Hij heeft drie dagen prima gelopen en het is een super mooie wedstrijd geweest.

Natuurlijk blijft het doodzonde dat we met het team geen medaille hebben gehaald. Dat was voor mij echt zuur. Gelukkig heb ik het in de Kür goed af kunnen sluiten voor mijn gevoel. De jurering werkte misschien opnieuw niet helemaal mee, maar dat had ik op voorhand eigenlijk wel ingecalculeerd. Er was blijkbaar ook wat discussie tussen de juryleden onderling over Arlando. Het zij zo, ik weet dat ik een absolute topper heb en ik ga met een heel goed gevoel naar huis!

‘Natuurlijk is het doodzonde dat we geen teammedaille behaald hebben’

Het verblijf in het olympische dorp was zo’n typische ervaring die je alleen bij dit evenement hebt. Het is er heel mooi, al waren de kamers in het begin niet zo schoon. Dat je al die sporters bij elkaar hebt, is natuurlijk uniek. Je komt van alles en iedereen tegen, ook de bekendere Nederlanders. Bijvoorbeeld Epke Zonderland, Dorian van Rijsselberghe en nog een heel stel. En het zijn natuurlijk ook maar gewone mensen, dus dat praat allemaal lekker makkelijk met elkaar. Met de ruiters hebben we ook meer dan ooit bij elkaar gezeten. Normaal zit je apart in een hotel, maar hier zitten we met zijn allen in een appartement. Dat is wel een verschil. Gelukkig kan iedereen goed met elkaar. Dat scheelt een hele hoop. Als je zo’n lange tijd met elkaar optrekt, kan het zomaar eens ingewikkeld worden, maar bij ons gaat het allemaal heel gemakkelijk. We doen op zich niet heel veel bijzonders, wat eten met zijn allen en ’s avonds tv kijken, maar het is gewoon gezellig en daarnaast helpen we elkaar.

Diederik van Silfhout-ArlandoNa de Kür zijn we naar het Holland Heineken Huis gegaan en hebben daar nog even lekker gegeten. We zullen verder niet heel veel meer doen hier. Ik verwacht iedere avond naar het Holland Heineken Huis. Het bevalt goed daar ;).
Fijn is ook dat mijn ouders erbij zijn. Mijn zusje is thuis gebleven. Zij had een goede reden. Ze is hoogzwanger en moet begin september bevallen. Verder is mijn vriendin gewoon in Nederland en hebben we nog het bedrijf, dat draaiende gehouden moest worden door het personeel. Met paarden gaat alles gewoon door en gelukkig is dat prima gegaan.

‘Arlando is nog maar elf. In Tokio zullen we het zeker weer proberen’

Het is nu weer zaak dat Arlando goed thuis komt. Voor mij is het op de eerste plaats van belang dat hij gezond blijft, zodat we met een fijn gevoel weer naar de volgende wedstrijd kunnen. Arlando is nog maar elf en Tokio is weliswaar nog ver weg, maar we zullen het zeker weer gaan proberen.’ 


Dressuurruiter, 28 jaar, woont in Lunteren, werkt bij Stal Van Silfhout, is met Arlando N.O.P. (Paddox x Mytens xx) opgenomen in het Olympisch kader, maakte met hem deel uit van het bronzen WK-team 2014 en het gouden EK-team 2015. Ook met Bonzanjo (Jazz x Contango) was Diederik opgenomen in het Olympisch kader, maar de vos werd onlangs verkocht.

Foto’s: Remco Veurink

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Vergelijkbare artikelen

Reacties