Rio-blog Merel Blom: ‘Wat Rumour me heeft gebracht, is uniek’

Rio-blog Merel Blom: ‘Wat Rumour me heeft gebracht, is uniek’

Merel Blom-Rumour Has It

Mijn behaalde resultaat is bijna wat ik gehoopt had. Het doel was een plek in de top vijftien en het is plek negentien geworden. Ik blijf nu nog een paar dagen hier in Rio. Ik wil graag de dressuurjongens zien. Zij zitten bij me op het appartement dus dat is mooi om nog te bekijken.

Ik heb lang uitgekeken naar een deelname aan de Olympische Spelen en het is helemaal geworden wat ik ervan verwacht had en misschien nog wel meer. Ik vond het een unieke ervaring. Het is zo mooi dat ik nu al weet dat ik er over vier jaar weer graag bij wil zijn. Wie weet opnieuw met Rumour en anders met een van de jongere paarden die ik achter hem heb. Daar zitten een paar hele fijne bij.

‘Ik word nog eens een echte teamplayer!’

merelblom2

Wat Rumour mij heeft gebracht, is uniek. Ik ben echt heel trots op hem. Het is ook zo’n slim paard. Toen ik hem ging testen heb ik hem tien minuten gereden en hij heeft alles waargemaakt wat ik toen dacht. Het is wel een aparte hoor, echt een hele apart. Ik vond hem in het begin direct een heel goed paard, maar ik had er persoonlijk niet heel veel mee. In de loop der tijd ben ik echter dol op hem geworden. Vervelend is het nooit met Rumour. Hij is een unieke leermeester. Hij leert je jezelf te verbeteren en om te gaan met pijn. Topsport kan pijn doen. Dat heb ik tijdens de dressuur wel weer gemerkt. Wat viel me dat tegen. Vrij snel heb ik de knop omgezet, ik denk al een half uur later. Ik had voor het gevoel alles aan de dressuur gedaan wat ik kon doen en toen volgde dit als antwoord. Ik dacht, dan is dit misschien toch een beetje je les en een teken dat je door moet trainen.

Over mijn cross heb ik veel enthousiaste reacties gekregen. Het was niet zo dat ik direct zelf kippenvel kreeg van deze rit, al denk ik wel dat het een waardige olympische ronde was. Toen ik mezelf later op video weg zag rijden bij de start dacht ik nog: o ja, je rijdt heel steady weg. Je straalt uit dat je hem mee naar huis gaat nemen. Ik ben er ook trots op dat ik voor het team heb kunnen rijden. Ik word zo nog een echte team player. Wie had dat ooit gedacht.

‘Nu weer gewoon aan het werk’

Echt gevierd heb ik de cross niet. Ik heb ’s avonds in bed alles een beetje liggen lezen. Ik had wel 100 berichten. Niet normaal en heel leuk. Maar dat is het dan. Ik ben niet zo goed in vieren. Mijn familie mag dat voor mij doen en trekt me daar dan soms in mee. Mijn ouders en aanhang, ook van andere teamleden, hebben na de cross de boel aardig op de kop gezet, zo heb ik begrepen. Er was een kroeg oorspronkelijk dicht en die hebben ze open laten gaan. De eigenaar heeft personeel aan laten rukken en daar gingen ze. Hartstikke leuk toch? Ik ben ook heel blij voor mijn ouders. Zij hebben er eveneens veel voor moeten laten. Topsport is vaak een struggle en je naasten neem je hierin mee. Het is daarom zo fijn om succes te kunnen delen.

Nu zit het erop en ben ik alweer bezig met Helvoirt. Daar heb ik weer de nodige paarden te rijden. Ik houd wel van lekker doorwerken. Als je te lang in het moment blijft hangen, word je dromerig.  Er is immers leven na Rio. We moeten gewoon weer allemaal aan het werk.


Merel Blom (29) rijdt eventing en studeert rechten, woont in Aalten (Blom Sports Stables), is met Rumour Has It N.O.P. (Esteban x Candillo) opgenomen in het Olympisch kader, verzekerde Nederland van een ticket voor de Olympische Spelen 2012 maar ging uiteindelijk niet, won teambrons tijdens het WK 2014, nam deel aan het EK 2015 (20e individueel), pakte met The Quizmaster (v. Albaran xx) in 2015 zilver tijdens het WK voor zesjarige eventingpaarden en behaalde gisteren met het Nederlandse team van Martin Lips in Rio een zesde plek bij de teams. Individueel werd ze 19e.

Bron: Hoefslag

Foto’s: Remco Veurink

Reacties