EK Springen: Young Riders voorlopig op brons

EK Springen: Young Riders voorlopig op brons

0 559

Het Nederlandse Young Riders-team staat na de eerste manche van de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap springen in Millstreet met acht strafpunten op een voorlopige derde plaats. Ierland en België hielden de lei schoon en staan op een gedeelde eerste plek.

Oranje begon de eerste manche vanochtend zeer voortvarend met twee nulritten. Rabo talententeamlid Sanne Thijssen (Sevenum) en haar hengst Con Quidam RB speelden met het zware parcours en kwamen nergens in de problemen. Jens van Grunsven (Erp), gisteren pas toegevoegd aan het team, reed met Cika de tweede nulronde voor Nederland en even leek het dat Oranje zou stunten. Maar Lisa Nooren (Engis, B) maakte met VDL Groep Sabech D’Ha twee voor haar ongebruikelijke springfouten. De hoop was toen gevestigd op een foutloze rit van Rabo Talent Kevin Jochems (Asten) met Flugel van ’t Palmenhof, maar Kevin maakte vijf springfouten en zorgde daarmee voor het wegstreepresultaat.

Morgen volgt de tweede manche voor de ruiters van de tien hoogstgeplaatste landen en weten we aan het eind van de dag of het team van bondscoach Luc Steeghs een medaille mag ophalen.
Voor de junioren staan morgen twee manches van de landenwedstrijd op het programma. Voor de Children worden vandaag de twee manches afgewerkt.
Zaterdag volgt nog de individuele finale voor de Children, zondag werken de Junioren en Young riders hun finale af.

Uitslag eerste manche Landenwedstrijd Young Riders:
1. België – 0 strafpunten
Ierland – 0 strafpunten
3. Nederland – 8 strafpunten
4. Noorwegen – 12 strafpunten
Zwitserland – 12 strafpunten
Duitsland – 12 strafpunten
Groot-Brittannië – 12 strafpunten
Frankrijk – 12 strafpunten
Spanje – 12 strafpunten

Bron: KNHS
Foto: Remco Veurink

Reacties