Australisch dressuurteam Rio bekend

Australisch dressuurteam Rio bekend

Mary Hanna - Boogie Woogie tijdens de Grand Prix CDI3* CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots - Lysanne Eijlander

De Australische paardensportfederatie heeft hun dressuurteam voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Een reserveruiter is nog niet bekend gemaakt, maar het vierkoppige team bestaat uit de volgende combinaties:

Mary HannaBoogie Woogie
Kelly Layne – Udon P
Kristy Oatley – Du Soleil
Lyndal Oatley – Sandro Boy

Vooral voor Layne met Udon P was het de afgelopen weken spannend. De combinatie kon niet deelnemen aan het CHIO Rotterdam vanwege een blessure. Twee jaar geleden miste de combinatie ook de WEG, omdat de inmiddels 15.-jarige ruin toen kampte met hartritmestoornissen. Ook Lyndal Oatley kwam niet aan start vanwege een kleine blessure.

Mary Hanna is de ‘grootmoeder’ van het hele stel. Met 61 jaar is de oudste Australische deelneemster ooit en één van de drie Australische dames die mee hebben gedaan aan vijf Spelen. ‘Elke keer dacht ik weer dit zal mijn laatste Spelen wel zijn, maar na de laatste keer dacht ik. Ik ga gewoon door, ik voel mij fit en gezond dus waarom niet. Dus, hier ben ik weer!’, aldus Hanna.

Lyndal Oatley, de echtgenote van de Zweed Patrik Kittel, is de beste Australische combinatie sinds 2012 en deed mee aan de Olympische Spelen in Londen en de WEG in Caen. Haar nichtje Kristy Oatley was in 2012 ook van de partij.

Bron: Hoefslag / Eurodressage

Foto: © DigiShots – Lysanne Eijlander

Reacties