60-jarige Geir Gulliksen wint zijn eerste Wereldbeker

60-jarige Geir Gulliksen wint zijn eerste Wereldbeker

0 2462
Geir Gulliksen - VDL Groep Quatro © FEI /Satu Pirinen

In Göteborg stal de Noorse ‘veteraan’ Geir Gulliksen de show. Hij won de eerste Wereldbeker van zijn carrière, maar viel tijdens de prijsuitreiking van zijn paard.

Val

Het was een spannende wedstrijd met een verrassende winnaar: Geir Gulliksen in het zadel van VDL Groep Quatro (v.Quaprice Bois Margot). Gulliksen voegde nog wat spanning toe in de prijsuitreiking, waarin hij van zijn paard viel. Het werd stil in het Scandinavium, maar Gulliksen bleek niks over te houden aan zijn val. “Ik voel me goed. Ik had niks willen veranderen wat er vandaag gebeurd is. In de hele wereld is er niet zulk fantastisch publiek als hier. Het maakt niet uit dat ik eraf gevallen ben, alsnog kon ik niet gelukkiger zijn dan nu. Dit is zonder twijfel het hoogtepunt van mijn carrière.”

Las Vegas

Bryan Balsiger bleef net als Gulliksen nul in de barrage, maar was een seconde langzamer in het zadel van Twentytwo Des Biches. Kevin Staat was met For Joy van’t Zorgvliet wel sneller, maar hij zag vier strafpunten op het scorebord verschijnen en werd daarmee derde. Door deze overwinning schoot Gulliksen als een raket omhoog in de West-Europese tussenstand van de Wereldbeker. Hij heeft zich nu gekwalificeerd voor de finale in Las Vegas, waar Steve Guerdat voor de vierde keer zijn titel zal verdedigen.

Atletisch

“Ik kom al 27 of 28 jaar naar deze wedstrijd en ik heb altijd gehoopt op een dag als deze”, reageert Gulliksen. “Ik kocht Quatro van Maikel van der Vleuten en ik denk niet dat iemand had verwacht, dat hij ooit zou gaan springen zoals vandaag. Hij heeft niet het laatste vermogen maar is heel atletisch en gelooft in zichzelf. Er was geen enkel punt in het parcours vandaag, waar ik bang was dat hij in de problemen zou komen. Hij laat het gewoon gebeuren. Quatro lijkt een beetje op een pony en hij stopt nooit, hij blijft mij verbazen.”

Bron: FEI

Reacties