5-jarige springhengst Lord of Farming bij NRPS geaccepteerd

5-jarige springhengst Lord of Farming bij NRPS geaccepteerd

Lord of Farming tijdens de advieskeuring.

De hengstenkeuringscommissie van het NRPS was voor een advieskeuring op Stal de Wiemselbach van Hans en Daan Horn. Naar aanleiding daarvan is de 5-jarige springhengst Lord of Farming (v. Balou du Rouet) voor de NRPS-fokkerij geaccepteerd.

Goede prestaties

Lord of Farming heeft zich al bewezen in jonge paarden-proeven. Afgelopen jaar was hij tijdens de Blom Cup in Valkenswaard de afgetekende winnaar in de halve finale, en met een 4e plaats in de finale de best presterende hengst. Dat was voor het KWPN reden om hem uit te nodigen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek. Daarvoor slaagde hij vervolgens met glans. De NRPS-commissie heeft nu, na bezichtiging aan de hand en onder het zadel, eveneens een positief oordeel uitgesproken over de bruine hengst.

Elastiek en vermogen

“De hengst heeft een stokmaat van 1.70 m. Zijn exterieur is in alles correct en functioneel. In galop beschikt hij over kracht, balans, ruimte en een goed ritme. Op de sprong gaf de hengst blijk van veel elastiek, veel vermogen en goede rijdbaarheid. Achter opende hij telkens opvallend goed. De hele presentatie werd gekenmerkt door nuchterheid, instelling en werkwilligheid”, aldus het persbericht van het NRPS.

Verschillende stempelhengsten

Lord of Farming is gefokt met een aaneenschakeling van stempelhengsten: Balou du Rouet, Clinton, Heartbreaker, Voltaire en Pilot. Uit zijn Westfaalse moederlijn komen meerdere goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden. Hieronder ook het 1.60m Grand Prix springpaard Garant, die met de Amerikaanse amazone Beezie Madden onder andere de wereldbeker in New York enNorth Salem NY won. Garant is ook geselecteerd voor deelname aan de Olympische spelen in Tokyo.

Bron: Persbericht

Foto: NRPS

Reacties