538-dj Frank Dane helpt amazone na flinke val met paard op de...

538-dj Frank Dane helpt amazone na flinke val met paard op de weg

0 29265
ruiter gereanimeerd

Frank Dane vertelde in de uitzending van maandagmorgen dat, toen hij zondag in de auto zat, hij naast zich een vrouw op een zwart paard zag rijden. Het paard viel plotseling en Dane schoot de vrouw, die onder het paard terecht kwam, te hulp. “Ik zie zo die vrouw onder het paard terechtkomen”, legt de radiomaker uit aan zijn collega’s en luisteraars.

Soort western

“Het was echt alsof ik in een film beland was en ik rij daar dus links van, op de N-weg. Ik zie die vrouw op de grond blijven liggen en het paard slaat op hol, achter mijn auto aan. Dus ik rij en kijk in mijn achteruitspiegel en dan beland ik opeens in een soort western en zie ik een paard in vol galop achter mij aankomen.”

112

Dane besluit het noodnummer te bellen, die hem doorverbindt met de ambulance. Inmiddels is het paard gekalmeerd, zodat de dj de vrouw, die nog altijd op de grond ligt, kan helpen. Gelukkig loopt het allemaal met een sisser af, maar Frank laat weten zich rot te zijn geschrokken. “Ik ben zó opgelucht dat het allemaal goed is afgelopen, ik wist niet wat ik meemaakte.”

Slachtoffer belt studio

Het slachtoffer, Tessa, hoorde het verhaal van Frank op Radio 538 en belde naar de studio. Ze vertelde live in de uitzending dat ze een flinke hersenschudding heeft, flink beurs is en niets meer van het ongeluk weet. “Ik heb vannacht wakker gelegen, omdat ik me afvraag wat er is gebeurd.” Frank weet dat nog wel en vertelde dat haar paard over zijn eigen benen struikelde en naar links omviel. Tessa kwam toen onder haar paard terecht. Haar paard heeft er geen verwondingen aan over gehouden.

Bekijk hier het item op Radio 538.

Bron: 538

 

Reacties