42.000 euro voor rietje sperma van Chacco Blue

42.000 euro voor rietje sperma van Chacco Blue

PollmannA-ChaccoBlue
Chacco Blue met Alois Pollmann

Maandagavond was de eerste editie van de KWPN Online Broodmare & Embryo Auction.

Veel fokkers boden hun drachtige fokmerries en embryo’s aan en veel potentiële kopers meldden zich op de veilingwebsite. Ook buitenlandse bieders wisten hun weg te vinden. In totaal vertrekken zeven merries en drie embryo’s naar het buitenland. De gemiddelde prijs voor de fokmerries was bijna 11.500 euro.

42.000 euro

Het rietje met sperma van Chacco-Blue is na een hevig biedduel voor 42.000 euro naar Duitsland verkocht. Ook het embryo uit de moeder van Vivaldi en van kampioenshengst Le Formidable was zeer gewild. Deze is voor 38.000 euro verkocht en blijft in Nederlandse handen.

Merries

De duurst verkochte drachtige springmerrie werd de vierjarige Hermantico-dochter Lynette H&H, zij blijft voor 15.000 euro in Nederland. De 1.40m-merrie De Meta (v. Lord Z) is voor 14.500 euro naar Hongarije verkocht. Voor hetzelfde bedrag vertrekt Loralinde DN (v. Zirocco Blue VDL) naar Mexico. Ook de duurste drachtige dressuurmerrie ging voor 15.000 euro van de hand. Deze Andretti-dochter Incilla blijft in Nederland. JA D’Orlandaise (v. Negro) gaat voor 14.500 euro naar Engeland.
Klapstuk van de veiling

Nog een duur embryo

Het embryo van For Pleasure uit een merrie die al twee 1.60m-paarden heeft gebracht, is voor 14.500 euro verkocht en gaat naar Australië.

Bekijk hier alle resultaten van de veiling.

Bron: KWPN

Reacties