4 Winteractiviteiten om met je paard te doen

4 Winteractiviteiten om met je paard te doen

Het is midden februari en ondanks dat we nog weinig tot geen winterweer hebben ervaren, is het toch niet erg aangenaam buiten. In plaats van binnen zitten jammeren, kun je ook wat leuks doen met je paard. Horse & Sport noemde een aantal leuke winteractiviteiten om met je paard te doen.

Onderstaande oefeningen kunnen worden uitgevoerd vanaf de rug van het paard, maar ook met behulp van een longeerlijn. 

Vaten 

Vraag je paard tussen twee vaten te lopen. Wanneer dit goed gaat en zijn zelfvertrouwen groeit,  kun je ze steeds een stukje dichter naar elkaar toe schuiven. Dit kan helpen bij situaties zoals het laden op een aanhangwagen of vrachtwagen.

Dingen in de dollarwinkel 

Geplette plastic flessen water, poolnoodles, ballonnen en vlaggen kunnen allemaal worden gebruikt om het paard aan te moedigen. Als ze bekend zijn met deze voorwerpen kan het ze helpen om meer nieuwsgierig, zelfverzekerd en ontspannen te zijn. Laat het paard ze aanraken, ga erop staan, loop er overheen en wrijf de voorwerpen over zijn lichaam.

Zeilen 

Vraag het paard om zijn neus op, nek over en voeten op het zeil te plaatsen. Verhoog de moeilijkheid door hem eroverheen te laten lopen. Als dit goed gaat, kun je het ook in draf en galop proberen in beide richtingen.

Longeer Challenge

Balkjes en verhoogde cavalletti kunnen worden toegevoegd aan je longeer-routine om meer variatie en uitdaging toe te voegen. 

Begin met een basislijn van balken op de grond in de vorm van de boog van je longe cirkel. De uiteinden van de balken die het dichts bij jou liggen dicht bij elkaar en de andere uiteinden verder uit elkaar. Je kunt de grootte van de cirkel aanpassen wanneer je het paard wilt vragen zijn pas te verlengen of in te korten. 

Het veranderen van de afstand tussen balken zal het paard aanmoedigen om zijn pas te verlengen en te verkorten, een prachtige gymnastische oefening om de kracht te verbeteren en het paard aan te moedigen om na te denken over waar zijn voeten zijn.

Zodra het paard comfortabel is, kan je een balk vervangen door een cavalletti en uiteindelijk de hoogte van de cavalletti vergroten. 

Bron: Horse & Sport

Foto: Remco Veurink

Reacties