4 tips voor een effectieve training zonder indoor piste

4 tips voor een effectieve training zonder indoor piste

0 2288
Indoor piste

De winter kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn wanneer je geen indoor piste hebt om in te trainen. Maar blijf creatief: er zijn namelijk genoeg manieren om jouw paard te verbeteren zonder piste.

1. Grondwerk

Als het veilig is om met je paard de weg op te gaan, kun je op een simpele manier wat oefeningen doen. Het verruimen en verzamelen van de stap en de draf is makkelijk op een ander terrein uit te voeren. Daarnaast kun je de achterhand van je paard extra trainen als er een heuvel in de buurt is waar je gebruik van kunt maken. Blijf wel altijd voorzichtig op wat voor ondergrond je rijdt en houdt rekening met andere weggebruikers.

2. Buitenrijden

In het bos hoef je niet altijd de teugels van je paard los te gooien en te genieten van het weer, ook hier kun je trainen. Je kunt er overgangen oefenen, wijken, schouder binnenwaarts rijden, aan de rechtgerichtheid werken om vervolgens je paard ontspannen uit te stappen.

3. Gallopeerbaan

Als er een gallopeerbaan in de buurt van je stalling is, kan deze een goede trainingsgelegenheid bieden, ook hier kun je jouw trainingen voortzetten.

4. Clinics en lessen

Gebruik het deelnemen aan clinics en extra lessen als een excuus omdat je geen indoorpiste ter beschikking hebt. Het is goed om je paard regelmatig mee naar een andere locatie te nemen, en extra lessen verbreden altijd jouw kennis.

 

Bron: Horse&Hound

Foto: Remco Veurink

Reacties