37 merries aangeleverd voor nieuwe EPTM-test

37 merries aangeleverd voor nieuwe EPTM-test

0 168
Larenchidee DN is een dochter van de keurhengst Arezzo VDL © DigiShots

Er zijn gisteren 18 dressuur- en 19 springmerries begonnen aan de EPTM-test. Zij zijn gisteren verhuisd naar een stal in Ermelo en worden daar de komende weken zadelmak gemaakt.

Alle merries zijn gisteren beoordeeld door een dierenarts, die voorkomt dat veterinaire problemen de start van het onderzoek in de weg zullen staan. De eerste beoordeling vindt plaats op 13 september en de beoordelingen daarna volgen op 18 en 27 september. Het examen staat op 3 oktober op het programma.

De beoordeling wordt gedaan door Henk Dirksen, Nelle Bijlsma en trainingsleider Henk Hammers.

Veel diversiteit

Vandaag zal er voor het eerst gewerkt worden met de merries. ‘Het is een diverse groep paarden. Er zijn een aantal merries die het hele traject nog moeten doorlopen, maar we hebben ook een aantal paarden op stal die al op de NMK zijn geweest en die we nu onder het zadel gaan testen,’ vertelt Henk Dirksen. Via de EPTM kunnen de merries in korte tijd van veulenboekmerrie naar elitemerrie promoveren.

‘Leuk om paarden terug te zien’

‘Het is leuk om een aantal jonge paarden, die we deze zomer op de keuring beoordeeld hebben, nu terug te zien. Een van hen is Larenchidee DN (v. Arezzo VDL). Zij werd kampioen op de Jong KWPN-keuring.’ Deze 3-jarige merrie is één van de 19 springmerries die gisteren aan het onderzoek begon.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties