30 pony’s en paarden goedgekeurd tijdens hengstenshow NRPS

30 pony’s en paarden goedgekeurd tijdens hengstenshow NRPS

Ponykampioen Just a Champ (v. Jonker's Jayden)

Onder aangepaste omstandigheden vond de Hengstenshow van het NRPS op zaterdag 3 april plaats. Hierbij werden 9 ponyhengsten, 6 spring- en eventinghengsten en 15 dressuurhengsten goedgekeurd.

Geen publiek, wel livestream

Behalve wat grooms of soms enkele eigenaren waren er geen toeschouwers bij de hengstenkeuring aanwezig. Op deze manier vond de hengstenshow volledige doorgang. Wie wilde kon de hengstenkeuring van begin tot eind live volgen via ClipMyHorse.tv. Hierdoor was het ook mogelijk beeldmateriaal van hengsten te presenteren die niet aanwezig waren in Lunteren.

Deze keuring was het veertigste jubileum voor de NRPS. Het kan volgens de organisatie worden beschouwd als de beste in het geschiedenis van het stamboek. Er was veel kwaliteit in de nieuwe jaargang, er waren aansprekende presentaties van eerder goedgekeurde hengsten en het programma verliep vlot.

Ponyhengsten

Van de 9 ponyhengsten die goedgekeurd werden, werd de bruine Just a Champ (v. Jonker’s Jayden) kampioen. Reservekampioen was Kaper van Equi Center (v. Kasanova). Derde in de kampioenskeuring was Nilay van de Beekerheide (v.Neptune van de Beekerheide). Hengstenhouder Erik Braat kreeg zijn bijzondere New Forest-pony Heihoeve’s Gouverneur (v. Kinou des Maronniers) ook goedgekeurd.

Spring- en dressuurhengsten

Bij de nieuwe jaargang spring- en eventinghengsten ging Bokito van Woestenheide (v. Brantzau VDL) naar huis met de kampioenstitel. Verder werd O-Nothing Else Dutch ES (v. Odilon) reservekampioen. Hij werd opgevolgd door Casago’s Champion (v. Casago).

De grootste groep hengsten die deelnam aan de keuring, was de groep dressuurhengsten. Met 15 paarden waren zij zeker vertegenwoordigd. De nieuwe jaargang bestaat uit kampioen S’Next Generation (v. Secret) en reservekampioen First No Nonsense R (v. Fürstenball). Op de derde plaats staat Nacho (v. Negro).

Erkenning

Tijdens de keuring werden tevens twee volbloedpaarden erkend voor het stamboek. De eer ging naar Arabisch Volbloed ASE R Zad Shiraz ox (v. Shiraz de LAfon ox). Ook Engels Volbloed Havana xx (v. Le Havre xx) ontving de erkenning van het stamboek. Twee andere hengsten werden goedgekeurd in het certificerings- en sporttraject. Dit zijn Sir Quiksilver van de Puttehof (v. SölRing’s Question of Honour) en Gribaldi Junior RT (v. Gribaldi).

Twee preferente hengsten

Daarnaast werd de ponyhengst Kanshebber keur, prestatie sport&fok (v. Krimh ox) postuum preferent verklaard. Daarbij werd hij uitgeroepen tot NRPS Boegbeeld. Dit deed het stamboek op grond van zijn enorme verdiensten in de fokkerij en zijn weergaloze betekenis voor het stamboek. Ten slotte werd het preferentpredicaat ook toegekend aan Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton), die na het BWP in Nederland als eerste bij het NRPS werd goedgekeurd en daar ook zijn verrichtingsonderzoek heeft doorlopen.

De hengstenshow van het NRPS is terug te kijken via de website van ClipMyHorse.tv. Deze link werkt voor mensen zonder abonnement alleen via de webbrowser.

Bron: Persbericht NRPS

Foto: NRPS

Reacties