28 bijzondere Friese paarden onder de hamer in Mariënheem

28 bijzondere Friese paarden onder de hamer in Mariënheem

0 1765
Faderpaard/Friese Hengstenkeuring 2017© DigiShots

Vandaag, op zaterdag 21 december, worden bij Manege Bartels in Mariënheem 28 bijzondere Friese paarden geveild. Zowel jonge, getalenteerde paarden als interessante fokmerries en sportpaarden komen aan bod in deze kerstveiling.

Bewezen moederlijnen

Onder de te veilen paarden bevinden zich paarden uit bewezen moederlijnen. Zo ook de 2,5-jarige merrie Flinter van Panhuys (v. Markus 491). Zij komt uit dezelfde moederlijn als de veelgevraagde dekhengst Jasper 366. Een ander veelbelovend paard dat geveild wordt, is de Thorben 466-zoon Thorren van de Demro Stables. Hij komt uit de moeder van dekhengst Elias 494, die zich laat zien op Grand Prix-niveau onder Marc-Peter Spahn. Thorren loopt op dit moment M1-dressuur en reed een IBOP va 80,5 punten.

Ook de 11-jarige, drachtige Kroonmerrie Anna Elske R (v. Tsjalke 397) wordt geveild. In 2017 werd de merrie nog zowel betuigd én bereden kampioen bij de oudere merries op de fokdag in Drachten.

Veulenkampioen

Het selectieteam van de veiling bestaat uit Tom Folmer, Jelmer Chardon en Age Okkema. Zij hebben nog een aantal zeer interessante jonge paarden gescout voor de veiling. Zo gaat de veulenkampioen van de fokdag van Fokvereniging Groningen Drente onder de hamer. Klaske Kune van de Arebo Hoeve komt uit de eerste lichting nakomelingen van Ulbrân 502. De jonge merrie belandde in de top 3 beste merrieveulens op de Centrale Keuring.

Ook Joekel van de Zunne (v. Epke 474) wordt geveild. Hij is een halfbroer van Tiede 501, die afgelopen jaar de leverancier van de meeste eerste premie veulens was.

Show vol kerstsfeer

De afgelopen vijf jaar is de kerstviering uit beeld geweest. De opzet is dit jaar hetzelfde als voorheen. Daarnaast staat de avond bol van muziek, shot en gezellighed. Dit alles natuurlijk in kerstsfeer.

Kijk voor het volledige aanbod van paarden, inclusief foto’s en filmpjes, op www.kerstveiling.com.
Hier zijn ook de toegangskaarten verkrijgbaar voor de veiling.

Tijden

Bezichtiging: vanaf 16.00 uur
Aanvang veiling: 18.45 uur
Voor liefhebbers van ‘iets anders’ wordt overdag de finale van de koudbloeden competitie kür op muziek verreden, van B t/m ZZ licht.

U bent welkom op Manege Bartels, aan de Boetelerveldweg 7 in Mariënheem.

Bron: Phryso

Foto: © DigiShots

Reacties