2,7 miljoen voor Shanghai Swans in GCL Super Cup Finale

2,7 miljoen voor Shanghai Swans in GCL Super Cup Finale

Peder Fredricson - H&M Christian K The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Het was een spannende ontknoping bij de Super Cup Finale van de Global Champions League in Praag. In de tweede ronde werden de kaarten nog eens flink geschud; uiteindelijk waren het de Shanghai Swans die er met de overwinning én 2,7 miljoen euro vandoor gingen.

Global Champions League

Nederlander Jan Tops is de initiatiefnemer van de indrukwekkende Global Champions League, die dit weekend werd afgesloten met een spetterende finale in Praag. Over de zes deelnemende teams aan deze finale, was maar liefst 6,4 miljoen te verdelen. De teams bestaan uit drie ruiters, die allemaal van start komen in beide rondes. Er is geen wegstreepresultaat, dus iedere balk die valt kan duur zijn.

Shanghai Swans

Het winnende team van de Super Cup Finale, de Shanghai Swans, liep in de eerste ronde tegen één springfout aan. In de tweede ronde vielen zelfs twee balken in het zand. Dat weerhield het team er niet van de overwinning op te eisen. De hoofdprijs werd gewonnen door Peder Fredricson met het Nederlandse paard H&M Christian K (v.Namelus R), Pius Schwizer met Corney Cox (v.Carlo) en Daniel Deusser met Jasmien vd Bisschop (v.Larino). Na de eerste ronde stonden de Cannes Stars op één met slechts 1 strafpunt, maar daar moesten zij in de tweede ronde 25 strafpunten aan toevoegen. Daarmee zakte het team terug naar de vierde plek.

Nederlandse deelname

Bijna 1,4 miljoen en een tweede plek was er voor Monaco Aces. Dit team bestaat uit Laura Kraut met Confu (v.Contact Me), Jos Verlooy met Igor (v.Emerald van ’t Ruytershof) en Julien Epaillard met Queeletta (v.Quality). De enige Nederlander in dit deelnemersveld was Maikel van der Vleuten, vandaag niet voor Nederland in actie maar voor ‘Madrid in Motion’. Dit team stond na de eerste omloop op een zesde plek, maar herpakte zich in de tweede ronde en wist een derde prijs met ruim 900.000 euro op te eisen. Naast Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v.Mr. Blue), bestaat dit team uit Mark McAuley met Vivaldi du Thiel (v.Quaprice Bois Margot) en Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v.L’Arc de Triomphe).

De uitslagen van de Prague Playoffs zijn hier te vinden.

Zie ook: Ben Maher zegeviert in GCT Super Grand Prix: “Explosion W is magisch”

Bron: Hoefslag

Reacties