26 pony’s in Wales gered van de dood

26 pony’s in Wales gered van de dood

0 27

Een groep uitgehongerde paarden en pony’s die gered werd  in Caerphilly (Wales) zijn aan de beterende hand, aldus Redwing Horse Sanctuary. De reddingsoperatie omvatte drie veewagens, twee dierenartsen en acht medewerkers. Sinds hun aankomst op de opvang in Norfolk gaat het zienderogen beter met de 26 paarden.

‘Ze waren vreselijk zwak en mager’, aldus dierenarts Nic de Brauwere, hoofd van Redwing. ‘We moeten hun conditie langzaam verbeteren, met kleine porties voer, en hun fysieke toestand aanpakken, zoals een anti-luizenbehandeling. Ze zijn ontzettend opgeknapt en ook hun humeur verbetert dagelijks. Dat maakt het allemaal waard.’

De paarden en pony’s zijn genoemd naar beroemde detectives en thrillerschrijvers. Een merrie en veulen, genaamd Jessica Fletcher en Dr Watson, waren in zeer slechte conditie en de merrie was zo zwak en mager dat ze niet zonder hulp kon opstaan. De eerste dagen moesten de medewerkers haar om de zoveel uur optillen. Maar Jessica kan nu zelf voor langere tijd staan. Het veulen maakt het ook goed.

Een andere oudere merrie, Agatha, had zulke slechte tanden dat ze geen hooi kon eten. Totdat haar gebit voldoende behandeld is krijgt ze kleine hoeveelheden pulp. Ze is al in veel betere conditie en een pittig ding.

Hoefslag/Horse and Country

Reacties