Rotterdam: Steffen Peters gaat Emmelie voorbij

Rotterdam: Steffen Peters gaat Emmelie voorbij

0 2167

En dan komt Steffen Peters in de baan van de 3* Grand Prix van het CHIO in Rotterdam met zijn ook nog jonge Rockforever-nazaat Rosamunde. Ook Steffen rijdt een hele fraaie proef. Rosumande is een groot paard, en Steffen is een grote man, het past goed bij elkaar en de proef is vrijwel foutloos. Steffen is heel blij met zijn proef en met de score, die net een fractie hoger uitvalt dan die van Emmelie. Steffen Peters kwam, zag en overwon. Geen Wilhelmus dus in Rotterdam. Al hebben de Nederlandse combinaties uitstekend partij gegeven:

Emmelie Scholtens en Apache
Wat is het toch een beeldschone combinatie Emmelie Scholtens en haar KWPN gekeurde hengst Apache (v. UB40). In Rotterdam was de bruine beauty uitstekend bij de les en dan is het een genot om naar te kijken. Met prachtige drafverruimingen en een extra passage. De combinatie bleef foutloos en zag er gecontroleerd en toch heel uitdrukkingsvol uit. De score was overtuigend. Bam 75.78%! En voorlopig aan de leiding.

Therese Nilshagen en Dante Weltino OLD

Dante Weltino en Therese Nilshagen
Niets Nederlands is er aan deze combinatie. Maar wat een fijn beeld. De Zweedse Therese Nilshagen geeft hier in Rotterdam echt haar visitekaartje af voor een teamplaats voor Rio. Uiteraard in het Zweedse team. De pas negenjarige hengst Dante Weltino, die tot verleden jaar de dekdienst en de sport volop combineerde en dit jaar alleen via diepvriessperma beschikbaar is, is een hengst met toekomsperspectief. Vooral als het op verzamelen aankomt, blijft hij van achteruit heel actief doorwerken. Een mooi beeld. En met 73.5% ook een prima score.

Madeleine en Cennin
Reikhalzend werd naar het optreden van Rio-longlistkandidaat Madeleine Witte en haar eveneens pas negenjarige Cennin in de 3* Grand Prix in Rotterdam uitgekeken. Onder toeziend oog van ondermeer haar trainster Anky van Grunsven, bondscoach Johan Rockx en echtgenoot Nico Witte reed de amazone voor wat ze waard was. Ze begon met sterke appuyementen en verruimingen. De passage was mooi, de eerste piaffe wat aan de voorwaartse kant. Stappen kan Cennin als de beste, iets waar menig ander toppaard een voorbeeld aan kan nemen. In de tweede passage mocht het ritme iets meer bewaard blijven. De galopreprise begon sterk. De eners waren huizenhoog, kaarsrecht en stabiel gesprongen. De eerste pirouette was net wat groot, de tweede pirouette probeerde de amazone te revancheren en ging het net mis. Jammer, want die fout stond een nog hogere score echt in de weg. De laatste lijn met passage en piaffe was weer heel mooi gereden. Al met al een prima optreden voor deze toekomstcombinatie van Nederland beloond met ruim 72%.  Zelf baalde de amazone na afloop van de mislukte pirouette. ‘Dat gaat altijd goed, en dan zal je nu net zien dat het mislukte’, reageerde ze.

Adelinde Cornelissen en Aqiedo

Adelinde en Aqiedo
Direct na Madeleine Witte kwam Adelinde Cornelissen met haar zwarte geweldenaar Aqiedo (v. Undigo) in de ring. Ook Adelinde reed een hele mooie proef. Aqiedo heeft onmiskenbaar talent voor de passage en piaffe. In de aanleuning wordt Aqiedo zo nu en dan wat kort in de hals. Maar feit is dat er grote sprongen vooruit zijn gemaakt sinds het eerste optreden begin dit jaar, en dat het allemaal steeds mooier aan elkaar komt. Een daarmee vormen Adelinde en Aqiedo beslist een combinatie met toekomstmuziek.

Katja Gevers en Thriller

Katja en Thriller
Katje Gevers had haar Thriller in een uitstekende vorm. De zwarte zoon van Gribaldi liep heel geroutineerd en safe door de proef heen. De eerste piaffe was heel mooi. De tweede piaffe net wat scheef en voorwaarts. Hoogtepunt was ook de uitgestrekte stap. De scores van de combinatie liepen nogal uiteen en Katja moet zich weer welkom hebben gevoeld in de wereld die dressuur heet. Uiteindelijk moest ze met een score van nog geen 70% genoegen nemen en dat was beslist niet overgewaardeerd.

Uitslag CDI3* CHIO Rotterdam.

Foto’s: Focussed

Reacties