17-jarige Spielberg erkend door het KWPN

17-jarige Spielberg erkend door het KWPN

Steffen Peters - Suppenkasper
Steffen Peters - Suppenkasper FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Door zijn succesvolle nakomelingen in de dressuursport, is de 17-jarige dressuurhengst Spielberg (v. Sunny-Boy) erkend door het KWPN. De hengst werd voorgedragen voor de hengstenkeuringscommissie dressuur en het Algemeen Bestuur heeft het geformaliseerd.

Blessure

De hengst verdiende zijn erkenning aan zijn succesvolle nakomelingen in de sport, de vrije bloedvoering en de sportprestaties. De hengst is zelf ZZ-Zwaar geklasseerd. Tijdens zijn carrière was hij op weg naar het hoogste niveau. Helaas maakte een blessure vroegtijdis een einde aan zijn sportcarrière.

WBFSH ranking

Diverse nakomelingen presteren succesvol in de internationale dressuursport. Door onder andere de prestaties van Suppenkasper, die in Amerika onder Steffen Peters uitkomt, staat Spielberg momenteel op de 26e plaats in de WBFSH Sires Ranking. Zijn zoon King van het Haarbosch is goedgekeurd bij het KWPN.

Exterieurbeoordeling

De hengst geeft vaak een goede stap en een prima rijdbaarheid toe. Spielberg is in het bezit van het PROK-predicaat en voldoet daarmee aan de door het KWPN gestelde eisen. Daarbij is hij geen drager van het WFFS-gen. Voor zijn erkenning vond een exterieurbeoordeling plaats. Deze kwam hij zonder bemerkingen door.

Bron: KWPN

Foto: © DigiShots

Reacties