Norbert 444 blijft KFPS-kampioen

Norbert 444 blijft KFPS-kampioen

0 106

Superieur prolongeerde de nu negenjarige Norbert (v. Tsjerk) zaterdag aan het slot van de KFPS-Hengstenkeuring in Leeuwarden zijn vorig jaar behaalde titel. Norbert heeft niet alleen een mooi rastype en veel uitstraling, hij beweegt krachtig en sterk met veel balans. In de ereronde leek hij onvermoeibaar. Fokker/eigenaar Jan van der Zee uit St. Jacobiparochie vond het deze keer veel spannender dan vorig jaar. ‘Toen overkwam het ons eigenlijk, nu zag ik hem lopen en kreeg ik echt last van zenuwen. We zijn supertrots.’

Norbert werd eerst al kampioen van de jongere hengsten, met als reserve de zesjarige Tsjalle (v. Mintse) van de familie Okkema uit Siegerswoude. De aansprekende tweevoudig kampioen dekhengsten voor de sjees presenteerde zich ook uitstekend. Het werd toen al duidelijk dat dit duo bij het algemeen kampioenschap hoge ogen zou gooien.

Zoon Beart en vader Jasper (v. Olof) tekenden voor het kampioenschap en de reservetitel bij de oudere hengsten. Juryvoorzitter Harrie Draaijer roemde de achttienjarige preferente Jasper als ‘fenomeen, want als je dit nog bereikt op die leeftijd ben je dat.’ Een stampvol WTC in Leeuwarden genoot in vele talen met volle teugen. Ruim 17.000 bezoekers bezochten de KFPS-Hengstenkeuring. (PvdH)

Kijk voor alle uitslagen op de site van het KFPS.

Bron: Hoefslag

 

Reacties