167.000 Australische dollars voor veiligere eventing

167.000 Australische dollars voor veiligere eventing

0 59
eventing amazone skeleton

Het is een nieuwe foundation, uit naam van de vorig jaar door een ongeluk tijdens de cross overleden zeventienjarige eventingamazone Olivia Inglis, gelukt om meer dan 167.000 Australische dollars bij elkaar te brengen.

De Olivia Inglis Scholarship Fund werd opgericht door de Scone Horse Trials Organising Committee nadat de amazone om het leven kwam terwijl ze deelnam aan een twee sterrenwedstrijd van de New South Wales Eventing kampioenschappen in maart 2016. Trustees van de Olivia Inglis Foundation zijn onder andere Olivia’s ouders, Arthur en Charlotte Inglis, Blair Richardson, Alexandra Townsend en Bruce Farrar.

Het fonds was oorspronkelijk bedoeld om jonge ruiters te helpen met een opleiding richting de top. Na de dood van een tweede jonge Australische amazone, de negentienjarige Caitlyn Fischer, werden er echter stappen genomen om op nationaal en internationaal niveau de veiligheid tijdens eventingwedstrijden te verbeteren en werd door de trustees besloten om ook de doelstellingen van de stichting uit te breiden en kreeg de veiligheid van projecten een hoge prioriteit.

Een van de eerste projecten die de stichting heeft ondernomen is de bouw van een nieuwe waterhindernis voor de Berrima District Pony Club, waarvan Olivia was lid. De nieuwe sprong, de zogenaamde Olivia Inglis Memorial Water Jump, zal deze maand worden afgerond. De stichting heeft 15.000 Australische dollars aan het project toegewezen.

“Berrima was Olivia’s thuisclub dus we zijn verheugd om deze nieuwe sprong, waarvan veel jonge rijders zullen profiteren, te financieren”, aldus Charlotte Inglis namens de Trustees.

Bron: horsetalk

Foto: Remco Veurink

Reacties