Subtop | Sanne van der Pols: ‘De jury vond het technisch heel...

Subtop | Sanne van der Pols: ‘De jury vond het technisch heel goed’

Sanne van der Pols - Excellentie CDI Exloo 2018 © DigiShots

Sanne van der Pols maakte met Excellentie (v.Don Schufro) al twee jaar deel uit van het Children-team dat Nederland vertegenwoordigde op de Europese Kampioenschappen. Recent maakte ze de overstap naar de Junioren: met succes! Zondag in Rijen schreef de amazone met een overtuigende score van 73,1% de overwinning op haar naam.

Technisch goed

“Excellentie was echt heel fijn”, begint een uiterst tevreden Van der Pols. “Vooral mijn drafstuk was technisch heel goed. Hij liep echt door het lijf, aan elkaar en van de grond. De stap wordt iedere keer beter, daar kregen we nu zevens voor dus daar was ik blij mee. Ook mijn galopgedeelte ging heel fijn, zijn appuyementen waren mooi en de wissels waren super mooi groot doorgesprongen. De jury vond het vooral technisch heel erg goed; dat is een groot compliment en daar ben ik super blij mee.”

Pakt goed uit

“Ik heb al veel dingen met Excellentie meegemaakt, hij heeft heel veel in zich. Nu begint hij het echt voor me te doen en gaat hij er echt voor. De proeven worden nu wat moeilijker, dat hij wat meer mag gaan doen is echt zijn ding. Het is echt heel fijn dat het nu bij de Junioren zo goed uitpakt”, aldus de amazone die naast Excellentie ook de in Denemarken goedgekeurde Cuvanck PP (v.Downtown) onder het zadel heeft.

Coby van Baalen en Marije de Lange

“Elke donderdag ga ik met allebei mijn paarden bij Coby van Baalen trainen. Thuis train ik altijd bij Marije de Lange, die combinatie is super fijn. Coby moest bijvoorbeeld vandaag Shanna helpen, dus dan helpt Marije mij. Ze sluiten heel erg op elkaar aan, dat is echt top. Cuvanck heb ik nu ongeveer vier maanden, met hem rijd ik ook Junioren maar we zijn nog wel een nieuwe combinatie. Het is nog veel wennen, maar ik denk dat hij het ook heel erg goed gaat doen. Ik hoop dit jaar met Excellentie in het A-Kader te komen, met Cuvanck hoop ik ook op het kader maar ik vooral heel veel ervaring opdoen. Een EK zou super zijn, maar we zullen wel zien hoe het loopt!”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Vergelijkbare artikelen

Reacties