1.50 overwinning voor Smolders: “Cas is een rockster”

1.50 overwinning voor Smolders: “Cas is een rockster”

benen paard paardenbenen

Harrie Smolders en zijn Cas 2 (v. Indoctro) hebben voor de tweede Nederlandse overwinning gezorgd afgelopen weekend in Valkenswaard. Na een mooie vierde plek met Don VHP Z N.O.P. op zaterdag wist hij het gisteren wel waar te maken en de overwinning te pakken.

Delestre en Goldstein-Engle

Smolders was bijna een seconde sneller dan Simon Delestre en Filou Carlo Zimequest (v. Coronas). Margie Goldstein-Engle finishte met Dicas (v. Diarado) als derde. Goldstein-Engle heeft hiermee een uitstekend weekend achter de rug. De amazone en haar grote ruin sprongen vrijdag ook al fantastisch in de eerste omloop van de Global Champions League. 

Rockster

Na zijn overwinning vertelt Smolders: “Het is altijd fijn om een thuiswedstrijd te winnen. En zeker nu is het super omdat mijn hele familie hier aanwezig is. Ik ben erg dankbaar dat er zo veel mensen voor mij juichen.” 

Ook over de wedstrijd zelf heeft hij wat te zeggen. “Er waren een aantal indrukwekkende combinaties aanwezig vandaag. Toen ik aan de barrage begon wist ik dat het niet makkelijk zou worden, maar Cas is echt een rockster! Hij springt elke hindernis vol overgave voor mij en is van zichzelf heel erg snel. Het is erg verdiend dat hij heeft gewonnen vandaag”, besluit de ruiter.

Goede prestaties

In deze 1.50-rubriek telde de hoofdprijs maar liefst 23.000 euro. Gerben Morsink is met Navarone Z (v. Nabab de Reve) net als Smolders ook al het hele weekend goed aan het springen. Gisteren eindigde hij op de achtste plaats nadat hij een balk moest noteren in de barrage. Sterrehof’s Dante (v. Canturano) en Marc Houtzager kwamen net daarachter binnen op een negende plek met ook een viertal strafpunten. 

Bekijk hier de uitslag

Bron: LGCT / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Remco Veurink

Reacties