KWPN-voorjaarsonderzoek: 15 dressuurhengsten aangeleverd

KWPN-voorjaarsonderzoek: 15 dressuurhengsten aangeleverd

King Karim, KWPN, KWPN-voorjaarsonderzoek
King Karim KWPN Eerste bezichtiging 2017 © DigiShots

Het KWPN meldt dat voor 15 dressuurhengsten vandaag het voorjaarsonderzoek in Ermelo van start is gegaan. Tijdens de aanlevering werd er bij één hengst een veterinaire bemerking gemaakt, hij kan volgende week opnieuw aangeleverd worden.

Kandour (v. For Romance) volgende week nageleverd

In totaal stonden er 25 drie- en vierjarige hengsten op de startlijst, maar enkele werden op het laatste moment afgezegd. Van de aangewezen hengsten zijn er 14 driejarigen onder de eigen ruiter voldoende trainbaar gevonden om van start te gaan, en gaf ook de veterinair groen licht. De For Romance-zoon Kandour kan volgende week nageleverd worden. Wanneer hij veterinair goed wordt bevonden, kan ook hij aan het voorjaarsonderzoek beginnen.

Zadelpresentatie

Naast de 14 aangewezen hengsten, is King Karim (v. GLOCK’s Toto Jr.) geaccepteerd voor het vrijwillige onderzoek.

Daarnaast was vandaag de zadelpresentatie voor vierjarige dressuurhengsten die vorig jaar zijn aangewezen, en zodoende voor het laatst via de reguliere route kunnen deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Senior-inspecteur Wim Versteeg licht toe: ‘Hiervoor waren vier hengsten aangemeld, waarvan er twee afwezig bleven. De andere twee hebben zich met goed gevolg laten zien onder de eigen ruiter. Zij kunnen op woensdag 4 april opnieuw worden voorgesteld, en wanneer de commissies groen licht geven kunnen zij dan beginnen aan het 50 dagen durende onderzoek.’  Het gaat om Jakarta (v. Five Star) en Joop!TC (v. Ravel).

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties