15 augustus nationaal kampioenschap driejarige KWPN-merries

15 augustus nationaal kampioenschap driejarige KWPN-merries

kwpn keuring
© DigiShots

Zaterdag 1 augustus vond de laatste KWPN-stamboekkeuring van het seizoen plaats en nu kan de balans opgemaakt worden voor zaterdag 15 augustus. Dan vindt in Ermelo het Nationaal Kampioenschap driejarige merries plaats in alle fokrichtingen.

Geen Nationale Merriekeuring en geen uitgebreid programma in het kader van de maatregelen rondom het coronavirus, wel een podium voor de meest complete merries van Nederland.

Aanmelden als publiek

Omdat we ons nog in de 1,5 meter-afstand samenleving bevinden, is er voor het publiek een ticketshop aangemaakt. Hier dient u zich aan te melden als u aanwezig wilt zijn bij het evenement. De dag start om 8.00 uur met de selectie van de 25 geselecteerde springmerries. Er was een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de Amaliahal, waar vanaf 9.00 uur het vrijspringen plaatsvindt.  De verwachting is dat rond half één de finale en huldiging van de kersverse springkampioene op het hoofdterrein worden gehouden.

Buitenlucht

Aangezien de titelstrijd van de dressuurmerries, Gelderse merries en tuigpaardmerries in de buitenlucht georganiseerd wordt, is de beschikbare capaciteit voor toeschouwers groter.  Als de kampioen bij de springmerries is gehuldigd, vervolgt het programma rond 13.00 uur met de titelstrijd tussen de 32 dressuurmerries die een uitnodiging voor het kampioenschap ontvingen. Aansluitend vindt de selectie van de 22 tuigpaardmerries plaats. Voorafgaand aan hun finale zal eerst – naar verwachting rond 17.00 uur –  de kampioensstrijd plaatsvinden bij de Gelderse-merries, waarbij de jury de keuze heeft uit drie getalenteerde merries. De tuigpaardmerries sluiten de dag af met hun titelstrijd, waarin het ongetwijfeld weer ongelooflijk genieten wordt.

De toegang tot het evenement is gratis. Let op: alle bezoekers dienen geregistreerd te zijn, anders heeft u geen toegang tot het terrein.

Bekijk hier het bericht op KWPN.nl en lees hoe u zich kunt aanmelden.

Bron: KWPN

 

Reacties