1.40m-merrie Amirda ster verklaard bij thuiskeuring

1.40m-merrie Amirda ster verklaard bij thuiskeuring

springen

Inspecteur Bart Henstra is op pad geweest in regio Groningen voor de thuiskeuringen van het KWPN en kon daar de 1.40m-geklasseerde merrie Amirda (v. Calvados) dankzij het sportpredicaat direct ster verklaren.

Fractie klassieke opdruk

In totaal konden er zeven merries worden beoordeeld op de thuiskeuring, twee spring- en vijf dressuurmerries. Drie merries bleken met 70 punten te voldoen aan de exterieur-eis voor het sterpredicaat, wat bij de sport-spr merrie Amirda (v. Calvados) direct tot het sterpredicaat leidde. “Dit is een grootramige, goed ontwikkelde merrie met een fractie klassieke opdruk. Het is een echte Calvados-merrie om te zien en ze is sterk gebouwd”, licht Bart Henstra toe. De merrie is onder eigenaar Weite Oldenziel in het internationale 1.40m geklasseerd.

Twee dressuurmerries

Twee dressuurmerries deden met 70 punten voor exterieur een goede eerste stap richting sterpredicaat, waarvoor ze nog aan de prestatie-eis moeten voldoen (minimaal 75 punten voor beweging op een reguliere stamboekkeuring, het slagen voor een aanlegtest of behalen van sportpredicaat. Dat betreft de grote, hoogbenige en rassige Spielberg-dochter Merania  (v. Darlington) en de sympathieke Bellissimo M-dochter Bella.

Bron: KWPN

Reacties