13-jarige Tabitha Kyle wint vier Grand Prixs op 1 dag

13-jarige Tabitha Kyle wint vier Grand Prixs op 1 dag

0 1782
Tabitha Kyle
Tabitha Kyle - Grennanstown Saro Lux Hill FEI European Championships 2019 © DigiShots

De 13-jarige Tabitha Kyle won afgelopen zondag 26 juli drie ponyrubrieken en één 1.20m parcours bij de paarden in het Franse Le Mans.

De jonge Britse begon de dag met een overwinning bij de 7-jarigen Grand Prix met Nancy. Vervolgens won ze met Gangnam Style II de Pony Large Tour Grand Prix en alsof dat nog niet genoeg was stuurde ze de grote Grennanstown Sarco Lux Hill naar de overwinning in het 1.20m. Daarna won ze de Pony Small Tour Grand Prix met Orchids Vienna en in diezelfde klasse eindigde ze tweede met Atomic du Bary.

Niet verwacht

“Ik had nooit verwacht dat ze zulke resultaten zou rijden”, vertelt haar moeder aan H&H. “Het paard waar ze het 1.20 parcours mee sprong, is dezelfde als waar ze mee bij de Children startte afgelopen jaar. Ze wilde graag een 1* parcours (1.35m) springen, maar dat mag pas vanaf het jaar dat je 14 wordt. Daarom moest ze 1.20m starten.”

“Het is fantastisch als alles zo goed samenkomt. Ik ben super trots op haar en het team om haar heen”, vertelt haar moeder. “Ik dacht dat het misschien haalbaar zou zijn om één overwinning op mijn naam te schrijven, maar niet elke klasse waarin ik startte. Het is heel erg leuk om het seizoen na de lockdown op deze manier weer te beginnen”, vertelt Tabitha Kyle.

 

Bron: Horse&Hound

Foto: Digishots

Reacties