Black Beauty, hij leeft! *video*

Black Beauty, hij leeft! *video*

Black Beauty
foto: Shutterstock

In de film ‘Black Beauty’, die in 1994 gemaakt werd door Warner Brothers, speelden vijf paarden de rol van het legendarische paard. En een van hen leeft nog steeds! ‘Voor veel mensen is hij een stukje van hun kindertijd.’

Orlov-draver

Billy, die eigenlijk Blindaj heet, is een in Moskou gefokte Orlov-draver. Hij liep drie koersen voor hij werd gekocht door de Russian Horse Society. Warner Brothers had op dat moment paarden nodig die ingespannen konden worden. De filmmakers kochten Billy en een andere ‘black beauty’ van de Russian Horse Society en de paarden verhuisden naar Groot-Brittannië. De andere drie zwarte paarden kwamen met hun trainer uit de Verenigde Staten.

‘Verliefd op Billy’

Billy is nu 28 jaar oud en staat in Wales, bij zijn eigenaresse die hem kocht op de filmset. De destijds zestienjarige Louise Maryon verzorgde hem gedurende de tijd dat de film opgenomen. ‘Het was liefde op het eerste gezicht’, vertelt ze. Ze kon aan niks anders meer denken dan aan het paard toen de opnames waren afgelopen. En dus besloot ze hem te kopen.

Daarna deed ze aan verschillende wedstrijden mee met Billy én het paard vervolgde zijn carrière als filmster. Zo is hij nog te zien in een commercial voor Guinness en een aantal muziekclips.

Horsespirit/Hoefslag

Foto: Shutterstock

 

Reacties