Honderden paarden geholpen na vulkaanuitbarsting Guatemala

Honderden paarden geholpen na vulkaanuitbarsting Guatemala

0 416
algemeen paard oog hoofd
Foto ter illustratie

Begin juni barstte in het Zuid-Amerikaanse land Guatemala de vulkaan Fuego uit. Sponsors uit Groot-Brittani├ź en de Verenigde Staten hebben nu duizenden dollars ingezameld om er paardachtigen te helpen.

Diarree en dehydratie

De vulkaan barstte op 3 juni uit, en op 6 juni nog een keer. Naar schatting 121 mensen kwamen om het leven. In veel gebieden ging de oogst verloren en raakte het water vervuild. Paardachtigen kregen last van diarree en dehydratie.

30.000 dieren geholpen

Organisatie Brooke en zusterorganisatie Brooke USA kon voedsel, water en dringende veterinaire hulp voorzien voor paarden, ezels en muildieren in de getroffen gebieden. In de zwaarst getroffen zone kon Brooke via partnerorganisatie ESAP een maand lang hulp voorzien in 10 gemeenschappen. Ze hielpen 1590 families en bijna 30.000 dieren: honderden paarden, maar ook pluimvee, vee en varkens.

Eind juli kreeg ESAP nog een extra bedrag, waarmee ze twee weken langer aan de slag konden blijven in de regio. Ze maakten ook plannen op lange termijn, om in de toekomst te kunnen inspelen op natuurrampen.

Paardachtigen van levensbelang

Via ESAP is Brooke al meer dan tien jaar actief in Guatemala. Paarden, ezels en muildieren zijn er van levensbelang om producten als mais, bonen en hout te transporteren. Ze dragen er ook water van de bronnen naar de huizen van de mensen.

Bron: Horsetalk

Foto: archief

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties