€135.000 compensatie voor in gezicht getrapte groom

€135.000 compensatie voor in gezicht getrapte groom

0 16373

Een groom die bij een ongeval met twee paarden ernstige verwondingen aan het gezicht opliep, heeft bijna €135.000 schadevergoeding ontvangen na een lange juridische strijd.

Gebrek aan ervaring

De groom, die beperkte ervaring had met het werken met paarden, werd gevraagd om twee paarden buiten te zetten. De paarden moesten wel op een andere plek dan normaal staan. Ze moest langs twee andere paddocks lopen, elk met één paard erin. Terwijl ze dat deed raakten de paarden opgewonden en trokken zich los. Er wordt gedacht dat een van de twee is geschrokken.

Het meisje kwam ten val en een van de paarden schopte haar in het gezicht. Haar advocaat beschreef het ongeval als ‘significant’.

Begeleiding

De groom was in dienst van de stal. Maar er was afgesproken dat ze hier begeleiding en training in de omgang met paarden zou krijgen, gezien haar onervarenheid. Dit gebeurde helaas niet. De manager ging twee dagen na haar startdatum op vakantie.

Claim

Een brief met een claim is verzonden aan de verzekeraar van de staleigenaar. De claim was wegens nalatigheid op basis van “verzuim om een ​​veilige werkomgeving te bieden; nalaten om adequate training te geven; en bij het uitblijven van toereikende of enige supervisie op het relevante tijdstip”, zei Hanna Campbell van HorseSoliditor.

Uiteindelijk is er een schikking van £ 120.000 bereikt na jarenlange juridische argumenten.

Gevolgen

De groom heeft ook nog iets te zeggen. “Deze zaak herinnert alle stalbezitters eraan dat ze verantwoordelijk zijn voor hun werknemers en dat het niet nakomen van die plichten ernstige gevolgen kan hebben voor zowel werkgever als werknemer.”

Bron: Horse&Hound

Foto: Istockphoto

 

Reacties