13 KWPN-dressuurhengsten aangeleverd voor voorjaarsonderzoek

13 KWPN-dressuurhengsten aangeleverd voor voorjaarsonderzoek

0 107
Merlot KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Niet alleen de vierjarige springhengsten werden maandag aangeleverd in Ermelo, ook de de aanlevering voor de vier jaar- en oudere dressuurhengsten stond op het programma. Twaalf vierjarige hengsten hebben een stal betrokken op het KWPN-centrum in Ermelo. In het kader van het vrijwillige onderzoek is ook de vijfjarige Debbehoeve’s Linvasion (v. Sir Donnerhall) ook aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek.

Goed trainbaar

Alle aangemelde hengsten zijn zowel trainbaar als veterinair in orde bevonden. “De aanlevering is goed verlopen en de hengsten lieten zich goed zien. Ze werden heel netjes voorgesteld door hun eigen ruiter. Vandaag beginnen we met de training en we kijken uit naar het examen op 14 mei,” vertelt voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten.

Dertien hengsten

De dertien hengsten die zijn aangeleverd zijn: Merlot VDL (v. Bordeaux), Maddock (v. Dettori), Monsieur-Utopia (v. Expression), Mac Madison (v. Ferdinand), My Romance (v. For Romance), Magic Boy (v. Furstenball), Moulijn (v. Glamourdale), Malo (v. GLOCK’S Toto jr), Max (v. Sezuan), Monte JT (v. Totilas), Mauro Turfhorst (v. Zonik), Mephistoff (v. Zonik), en Debbehoeve’s Linvasion (v. Sir Donnerhall).

De eindpresentatie op 14 mei zal via de livestream uitgezonden worden.

Bron: KWPN

Reacties