Tienvoudig Europees kampioen Konrad is niet meer

Tienvoudig Europees kampioen Konrad is niet meer

Sanne Rothenberger best rider Nations Cup European Championships Dressage U25 2016 © DigiShots

De zeer succesvolle pony Konrad (v. Constatin) won twee keer het Bundeschampionat en won 10 gouden medailles op verschillende EK’s.  Hij werd 31 jaar oud.  

Successen

Onder Eva-Maria Tüpker won hij zilver en goud bij de Bundeschampionat als 3- en 4-jarige. Vervolgens kwam hij als 5-jarige onder het zadel van Nikolas Kröncke, en won hij opnieuw de Bundeschampionat-titel. In 1997 won de pony zijn eerste twee gouden medailles op het EK in Hartpury. Vervolgens deed hij twee jaar later precies hetzelfde op het EK in Stroemsholm, onder Kira Kröncke.

In 2000 wonnen ze teamzilver en individueel brons op het EK in Hagen. Daarna namen Annika Fiege en Patricia Höhn plaats in het zadel en voegden daar drie maal teamgoud, één keer teamzilver en twee individuele zilveren medailles aan toe.

Eind 2004 verhuisde Konrad naar de familie Rothenberger. Met Sanneke Rothenberger nam hij deel aan drie EK’s, waar ze alle drie de keren teamgoud wisten te winnen. In 2008 ging hij met pensioen, maar hij verhuisde niet.

“Beter mens”

“Vorige week had hij nog heel veel lol met zijn vrienden Dino en Domino in de sneeuw, en nu is hij er ineens niet meer”, schrijft Sanneke Rothenberger. “Ik kan het gewoon nog niet geloven. Na 30 jaar een 7 maanden, waarin hij mij en anderen zoveel gaf en leerde, hebben we Konrad moeten laten gaan.”

“Er was geen pony die zoveel vechtlust, ambitie en plezier had in alles wat hij deed als Konrad. Ik ben er van overtuigd dat hij me een beter mens heeft gemaakt en daar zal ik altijd dankbaar voor zijn. Hoewel ik huil omdat ik hem vreselijk mis, krijg ik een glimlach op mijn gezicht als ik denk aan alle mooie herinneringen.”

Klik hier voor foto’s van Konrad.

 

Bron: St-George / Stal Rothenberger / Equitaris

Foto: Digishots

Reacties