1 avond voor eerste koers drafbaan Wolvega: tóch niet toegestaan

1 avond voor eerste koers drafbaan Wolvega: tóch niet toegestaan

0 270
draver drafsport KHRV
Archieffoto

De drafbaan in Wolvega had er alles aan gedaan om de eerste koers, na het verbod in verband met de coronacrisis, afgelopen zaterdag tot een succes te maken. Het Victoria Park kreeg toestemming van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) deze wedstrijden te organiseren omdat de drafsportwereld door de overheid is aangemerkt als agrarische sector.

Avond voorafgaand

Vrijdagavond, de avond voor de eerste eerste selectieproeven, verbood Sybrand Buma (voorzitter van de Veiligheid regio Fryslân) de koersen alsnog. De verbazing was groot. “In de meeste Europese landen is de drafsport weer gestart, wat natuurlijk goed nieuws is voor onze sector. Maar helaas zijn we nu een uitzondering omdat er niet gekoerst mag worden. Meestal zijn we hier een positieve uitzondering, nu niet,” vertelt Ekko Kisjes.

Vijf koersen

“Een protocol voor ‘coronaproof’ drafwedstrijden komt pas zodra samenkomsten zoals deze weer toegestaan zijn,” laat Buma in een schriftelijke reactie weten. Volgens de nu geldende regels kan de wedstrijd van woensdag dus ook niet doorgaan. Er stonden vijf koersen gepland voor woensdag 20 mei.

 

Bron: DVHN

Foto: Shutterstock

 

Reacties