WK Ermelo 6-j: Feodoro aan de leiding, Gerion beste KWPN’er

WK Ermelo 6-j: Feodoro aan de leiding, Gerion beste KWPN’er

0 381
Adelinde Cornelissen
Adelinde Cornelissen - Governor WK 2017 © DigiShots

Gisteren bleek al dat de kwaliteit  bij de eerste groep zesjarige paarden van een hoog niveau was tijdens dit WK jonge dressuurpaarden. Quel Filou (Quaterback x Stedinger), vorig jaar goed voor zilver bij de vijfjarigen, ging na het eerste deel aan de leiding. Vandaag ging wist Feodoro (Fürstenball x Rosario) Quel Filou voorbij te streven. In totaal hebben drie KWPN paarden direct de finale voor de zesjarige dressuurpaarden behaald.

Helgstrand Dressage

Op plaats één en twee paarden die in handen zijn (geweest) van Helgstrand Dressage. Quel Filou, verleden jaar tijdens het WK van een Luxemburgse eigenaar, werd na dat WK aangekocht door Helgstrand Dressage. In Ermelo reed Helgstrand-ruiter Severo Jurado Lopez de expressieve bruine, die opviel met zijn fraaie opwaartse beeld en expressieve bewegingen.  Inmiddels is hij doorverkocht aan Anna Zibrandtsen. Feodoro werd in Ermelo professioneel gepresenteerd door Simone Pearce, en is in eigendom van Helgstrand Dressage.

Quel Filou
Quel Filou

Lordswood Dancing Diamond

Quel Filou deelt de tweede plaats op dit moment overigens met Lordswood Dancing Diamond (Dancier x Wolkenstein II). Net zoals Feodoro Hannoveraans geregistreerd. De zwarte ruin heeft eigenlijk geen zwakke onderdelen, behaalde vorig jaar ook al de finale van het WK vijfjarigen en scoorde met een 9.6 het hoogst voor de draf.

Beste KWPN-paard: Gerion

Op plaats vier komen we het hoogste geplaatste KWPN paard tegen in deze eerste ronde van het WK voor zesjarige dressuurpaarden. Het gaat hier om de door C.J. Reemst uit Sleeuwijk gefokte Jazz-nazaat Gerion die uit een Hannoveraans gefokte moederlijn komt (Don Primero x Brentano II). Gerion werd niet door een Nederlandse amazone of ruiter voorgesteld. De Australische amazone  Briana Burgess stelde de eyecatcher in eigendom van Mary Hanna voor.

Governor en Gunner KS

En hoe zit het dan met de Nederlandse afvaardiging, vraagt u zich af. Rechtstreeks voor de finale hebben Adelinde Cornelissen met Governor en Dana van Lierop met Gunner KS  geplaatst. Governor eindigde vorig jaar als vijfde in de finale bij de vijfjarigen, en staat na het eerste onderdeel op een negende plaats. Voor Dana van Lierop en Gunner KS is deze directe finale plaats een geweldige revanche op vorig jaar, toen Gunner KS juist tijdens het WK licht geblesseerd raakte en zijn kwaliteiten niet tot hun recht kwamen. Nu dus wel, met een totaalscore van 8.5 en een twaalfde plaats na het eerste onderdeel.

Gunner KS
Dana van Lierop – Gunner KS
WK Jonge Dressuurpaarden 2017
© DigiShots

Nederlanders

De overige voor Nederland uitkomende combinaties zullen er morgen via de kleine finale alles aan doen om als nog een finaleplaats te bemachtigen. Het gaat hier om de bronzen medaille winnaar van vorig jaar Guadeloupe-Beau die gereden door Kim van de Velden met een 8.18 werd beloond (15e plaats na eerste onderdeel), Great Lady TC met Jeanine Nieuwenhuis (8.16, plaats 16 na eerste onderdeel), Gaudi Vita met Joyce Heuitink (8.08, plaats 18 na eerste onderdeel), Genua TC met Jeanine Nieuwenhuis (8.0, plaats 19).

Genua TC
Jeanine Nieuwenhuis – Genua TC
Opmerkelijk: Genua TC en Governor komen uit dezelfde moederlijn.
© DigiShots

 

 

Kleine finale

De kleine finale van de zesjarige dressuurpaarden vindt morgen plaats om 9.30 uur in de hoofdring. Zondagmiddag weten we na de finale wie zich dit jaar wereldkampioen van de zesjarige dressuurpaarden mag noemen.

 

Startlijsten en uitslagen

 

Bron: Hoefslag / WK jonge dressuurpaarden

Foto’s: Digishots, Leanjo de Koster

Reacties