Subtop It’s all Dressage: ‘Dark President wordt elke wedstrijd beter!’

Subtop It’s all Dressage: ‘Dark President wordt elke wedstrijd beter!’

0 1039
Riccardo Sanavio
Riccardo Sanavio en Dark President, hier op het NK Dressuur 2017 (foto: DigiShots)

Vandaag werden op It’s all Dressage, de subtopdriedaagse in Nieuw en Sint Joosland, een aantal proeven verreden.

PSG: ‘Darky is een grappige kerel’

In de Prix St. Georges was de winst voor Riccardo Sanavio en Dark President. De stalruiter van Glock startte als eerste en reed de hengst naar een mooie score van 73,32%. De 25 deelnemers die na hem startten, konden die score niet meer overtreffen.

Patrick van der Meer en President’s First Apple eindigden als tweede. De jury beloonde hun proef met 70,47%. Robin van Lierop en Finja vervolledigden de top drie met een score van 69,34%.

Riccardo Sanavio: ‘Ik ben blij, superblij! Darky voelde heel goed aan, en we reden een goede proef. Ik heb het gevoel dat hij elke wedstrijd beter wordt. Ik hoop dat we zo verder kunnen doen, we rijden morgen en overmorgen nog twee proeven. Fingers crossed dat het goed blijft gaan dus! Darky is volgens mij een erg compleet paard, en ik denk dat zijn draf zijn allersterkste punt is: heel expressief, met veel extensie. Hij trekt ook alle ogen naar zicht toe, een spectaculaire en grote hengst. Darky is een braaf paard, maar hij blijft natuurlijk een hengst. Z’n karakter is echt goed, het is een grappige kerel.’

Landenprijs Junioren: Milou Dees en Francesco op één

Milou Dees en haar Francesco eindigden op het hoogste schavotje in de landenprijs voor junioren. De combinatie kreeg van de jury een score van 67,57%. Ze werden op de voet gevolgd door Annemijn Boogaard en Fullspeed TC, die 67,43% kregen.

Landenprijs YR: ‘Even wat uitgeprobeerd met Ringo Star’

In de landenprijs voor Young Riders ging de overwinning naar Lisanne Zoutendijk, die met Kostendrukkers Ringo Star een nette score van 70,29% kreeg. Myrthe Wedda kreeg voor haar proef met Diamond Geezer 68,50%.

Lisanne Zoutendijk zegt: ‘Ik heb meer risico genomen, even wat uitgeprobeerd, en hij liep heel erg fijn!’

ZZ Zwaar: winst voor Marijke van Giesen en Hexagon

In het ZZ Zwaar ging de overwinning naar Marijke van Giesen met Hexagon. Zij scoorden een ronde 68%. Yael Reijnders kreeg voor haar proef met Ferrari 65,20%, Liane van der A sloot met Da Vinci de top drie af (64,51%).

Grand Prix: Marieke van der Putten wint met Zingaro-apple

Marieke van der Putten won de Grand Prix met haar Zingaro-apple. Zij kregen van de jury een mooie score van 72,38%. Op het tweede hoogste schavotje vinden we Stephanie de Frel terug: zij reed met Beach Boy een score van 70,28% bij elkaar. Hans Peter Minderhoud sloot met Zanardi de top drie af, met een score van 68,48%.

 

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties