Organisatie wedstrijd weert te zware ruiters

Organisatie wedstrijd weert te zware ruiters

0 12619
pony

De organisatoren van een wedstrijd in het Engelse Yorkshire hebben aan twaalf deelnemers gevraagd van hun paard te stappen. De reden? De ruiters zouden te zwaar zijn voor hun paard. Vorig jaar namen de organisatoren ook al het standpunt in dat ruiters die te zwaar zijn moeten afstappen.

Aan de twaalf ruiters werd gevraagd om zich te laten wegen, maar slechts vier van hen gingen op die vraag in. Alle vier wogen meer dan 25% van het lichaamsgewicht van hun paard. De organisatoren van de wedstrijd hebben als regel dat ruiters 20% van het lichaamsgewicht van hun paard mogen wegen.

Achteruitgang

Vorig jaar bevond de organisatie acht ruiters te zwaar voor hun paard. Coördinator Amanda Stoddart-West vindt het erg jammer dat de situatie er dit jaar nog op is achteruit gegaan. ‘Het enige wat we willen is het welzijn van de paarden waarborgen, maar ik weet niet hoe we de houding van mensen kunnen veranderen.’

‘Onze wedstrijd, onze regels’

De organisatie had de regels in verband met het gewicht van de ruiters (die zowel voor, tijdens als na de proeven gelden) op voorhand duidelijk gemaakt en ook tijdens de wedstrijd was de boodschap te zien op borden.  Bepaalde ruiters trokken zich daar echter niet veel van aan.

Het grootste deel van de mensen die gevraagd werden om af te stappen, waren volwassen ruiters die een pony bereden. Ze reden de pony soms langere tijd, voor een kind met de pony de ring in ging. Bepaalde ruiters reageerden erg onbeleefd toen de organisatie hen verzocht om af te stappen.

‘Ze zeiden dat we de sport niet begrepen en dat we eetstoornissen aanmoedigen. We kregen verwensingen naar ons hoofd geslingerd, maar er kwamen ook mensen naar ons toe die zeiden dat we goed handelden. We willen niet arrogant klinken, maar als mensen willen meedoen aan onze wedstrijd, moeten ze zich aan onze regels houden.’

Bron: Horse & Hound

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

Reacties