Michael Jung verdedigt Olympische titel met La Biosthetique-Sam FBW

Michael Jung verdedigt Olympische titel met La Biosthetique-Sam FBW

De Duitse eventingruiter Michael Jung gaat zijn Olympische titel volgende maand verdedigen met La Biosthetique-Sam FBW (v. Stan the Man xx), het paard waarmee hij vier jaar geleden in Londen goud won. In eerste instantie zou Jung aan de Olympische Spelen in Rio deelnemen met FischerTakinou (v. Jaguar Mail), waarmee hij recent de CIC3* in Aken won. Echter, het paard kampt met een infectie en zal niet op tijd fit zijn.

Sam is inmiddels zestien jaar oud, maar is nog altijd in grote vorm. Hij won afgelopen jaar de Burghley Horse Trials en dit voorjaar het CCI4* van Badminton. Nu Sam op de Spelen in Rio van start zal gaan, biedt dat hem de mogelijkheid om in de voetsporen van de paarden Marcroix en Charisma te treden. Deze paarden wisten hun individuele Olympische titels met succes te verdedigen. Marcroix deed dit met Charles Pahud de Mortanges in 1928 en 1932, Charisma met Mark Todd in 1984 en 1988.

Naast Michael Jung en Sam bestaat het Duitse team uit de regerend wereldkampioene Sandra Auffarth met Opgun Louvo (v. Shogoun II), Ingrid Klimke en Hale Bob OLD (v. Helikon xx) en Andreas Ostholt met So Is Et (v. Sunlight xx). Julia Krajewski en Samourai Du Thot (v. Milor Landais) reizen mee als reserve.

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties