20.000,- voor NRPS-hengst Da Vinci op Elite Dressage Pony Sales *Update*

20.000,- voor NRPS-hengst Da Vinci op Elite Dressage Pony Sales *Update*

0 5382
NRPS-hengst Da Vinci
Goedgekeurde NRPS-hengst Da Vinci werd voor 20.000,- euro afgeslagen. Foto: DA Fotografie

Als een-na-laatste werd hij geveild, maar hij was wel de veilingtopper van de avond. De goedgekeurde NRPS-hengst Da Vinci werd in maart dit jaar op de NRPS-hengstenkeuring nog gekroond tot hengst met de beste draf. In Zoelen op de eerste editie van de Elite Dressage Pony Sales wisselde hij voor 20.000,- euro van eigenaar.

Twintig sportpony’s variërend in leeftijd tussen 2 en 10 jaar, van groen tot FEI-niveau, kwamen gisteren onder de hamer van veilingmeester Marthijs Brouwer. Publieke belangstelling was er genoeg, toch verliep de veiling bij vlagen stroef.

De eerste pony die in de veilingbaan kwam kon de kopers niet verleiden tot het minimumbedrag van 2000,- euro en werd aanvankelijk niet gegund. Op het einde van de avond kwam de merrie Laura (Woldhoeve’s Bart x Orchard Limb Lopper) nogmaals in de ring en uiteindelijk werd zij voor 1800,- afgeslagen.

FEI-pony’s

De tienjarige Wester Aikema’s Diezel (Hagelkruis Valentijn x Aester el Nino) kwam als zesde pony van de avond onder de hamer. De bruine NWR-ruin is op internationaal niveau in de dressuur uitgebracht en met een eindbod van 19.000,- was hij bijna de veilingtopper van de avond.

Iets minder, namelijk 18.500,- euro had men uiteindelijk over voor de pas driejarige NRPS-hengst 007 van de Ponderosahoeve (Orchard (G) Wildeman x King Kadanz). Met 17.000,- euro sloot FEI-pony Camsterhoven’s Martijn (Heitrak’s Marvin x Leuns Veld’s Lord) de topbedragen af.

Weinig belangstelling halfbroer Movie Star

De in Duitsland goedgekeurde NF-hengst Hattrick Zack (Hattrick Vogue x Make My World) werd voor 10.000,- euro teruggekocht door de eigenaar. Theodoor, de bruine NWR-ruin die eerder de dag in de Renolution Trofee nog overtuigde met zijn geweldige galoppade, werd afgeslagen op 7800,- euro.

Verrassend weinig belangstelling was er voor Goldwinhoeve Special Star (Steerwolde’s VIP x Orchard d’Avranches). De driejarige halfbroer van Marten Luitens internationale dressuurpony Movie Star werd voor slechts 2600,- euro afgeslagen.

Gemiddeld brachten de pony’s 7685,- euro op. Onbekend is hoeveel pony’s er zijn teruggekocht door de eigenaar.

Update 19.00h

De Elite Dressage Pony Sales meldt dat ruim de helft van de geveilde pony’s ook daadwerkelijk verkocht is. Theodoor is voor 7800,- euro teruggekocht door de eigenaar om eerst verder opgeleid te worden.

Vergelijkbare artikelen

Reacties