Military Boekelo: ‘Méér dan rossen door de bossen’

Military Boekelo: ‘Méér dan rossen door de bossen’

0 261
Boekelo
Military Boekelo

Van 6 tot en met 9 oktober aanstaande vindt de 46e editie van de Military Boekelo-Enschede plaats. Een nationaal paardensportevenement dat zich afspeelt op 55 hectare oppervlakte in het prachtige Twentse landschap. De Military is uitgegroeid tot een totaalevenement met een uitgebreide programmering op gebied van ‘topsport, business en pleasure’ en trekt jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers.

“Er is voor ieder wat wils”, stelt voorzitter Robert Zandstra. “Dat zorgt ook voor een zeer gemêleerd publiek. Die-hard paardensportliefhebbers, gezinnen met jonge kinderen, zakelijk publiek dat de Military gebruikt als platform om te netwerken, zelfs de natuurliefhebber komt met het uitgestrekte wandelparcours langs de cross country route ruim aan zijn trekken. Kortom, de Military is een feest voor iedereen.”

‘Gegrepen door de ambiance’

Al meer dan elf jaar zet Zandstra zich samen met een team van ruim 1500 vrijwilligers en medewerkers in om het evenement ieder jaar weer een groter succes te maken. En dat lukt aardig. Het paardensportevenement neemt per editie in bezoekersaantallen toe. Volgens Zandstra is dit te danken aan het trouwe publiek. “Als mensen eenmaal een keer zijn geweest, worden ze gegrepen door de ambiance, en komen ze het jaar daarop weer terug. Dat komt ook door de perfecte van mix van topsport, business en pleasure. Je kunt genieten van paardensport op het allerhoogste niveau, shoppen op onze fantastische Herfst-Fair, of een bezoek brengen aan het Military Grand Café “De Ruif” met eigen publieksterras. De Military heeft het allemaal.”
Ieder jaar bezoeken, tijdens de week voorafgaand aan de Military, meer dan 4.000 relaties diverse congressen, symposia welke door de partners van het evenement worden georganiseerd. En dan is er ook nog de befaamde Military Classic Night-Fair. Een boulevard met mode, beauty, wellness en lifstyle.

Een speld horen vallen

Tijdens de Military komen paard en ruiter in dezelfde combinatie uit in totaal drie verschillende disciplines; dressuur, springen en crosscountry. Verreweg het meest spannende onderdeel voor zowel paard, ruiter als het publiek is de crosscountry. Net als vorig jaar ontwierp Olympisch parcoursbouwster Sue Benson een spectaculair nieuw 6 kilometer lang parcours. Zandstra: “Sue is als geen ander in staat om een technisch uitdagend parcours te bouwen waar zowel paard als ruiter plezier aan beleven. Maar het is ook altijd een spannend parcours. Ga maar eens als publiek bij de waterbak staan. Op het moment dat een combinatie de hindernis nadert wordt het muisstil en kun je een speld horen vallen. Wanneer de ruiter de waterbak verlaat en de opluchting bij paard en amazone zichtbaar is, volgt een daverend applaus. Iedereen heeft op dat moment ontzag en respect voor de topsport. Dat is toch prachtig!”

Speciale BOB actie

Military Boekelo – Enschede heeft in samenwerking met Koninklijke Grolsch en Veilig Verkeer Nederland een publieksactie opgezet voor bezoekers van de Military. Grolsch stelt maar liefst 100 parkeerplaatsen beschikbaar op een A-locatie. Na het parkeren bij de brouwerij wordt men met passend vervoer naar het hoofdterrein gebracht. Om deel te nemen aan deze actie dienen bezoekers met minimaal 4 personen naar de Military te komen. De BOB krijgt gratis toegang en de overige passagiers ontvangen een aantrekkelijke korting. Voordat deze bezoekers aan hun terugreis beginnen wordt er bij de BOB een blaastest afgenomen onder het motto 100% BOB is 0% op! Bij een 0,0 promillage krijgt het hele reisgezelschap een kleine attentie en kan de reis worden vervolgd. Kaarten voor deze actie kunnen besteld worden via www.military-boekelo.nl/bob-actie

Over Military Boekelo-Enschede
Military Boekelo-Enschede beleeft dit jaar zijn 46e editie. Het behoort tot een van Nederlands grootste outdoor sportevenementen. Het evenement strekt zich uit over een 55 hectare tellend terrein. Het laatste decennium werd het paardensportevenement maar liefst vijf keer door de ruiters gekozen tot ‘s werelds beste Military. Naast een sportief evenement behoort Military Boekelo – Enschede tot de top van de grote business events van Nederland met ieder jaar meer dan 20.000 zakelijke relaties, bestuurders en politici als gast van meer dan honderd sponsoren.

Meer informatie over Military Boekelo 2016 en het programma.

Bron: Persbericht
Foto: Military Boekelo

Reacties