FEI roept Nations Cup Eventing 2012 in het leven

FEI roept Nations Cup Eventing 2012 in het leven

0 14

De FEI heeft de FEI Nations Cup Eventing 2012 in het leven geroepen. De eerste wedstrijd gaat op 22 maart van start in het Franse Fontainebleau.

De serie bestaat uit zes wedstrijden die dit jaar als try-out worden opgezet. Ieder land is welkom voor deelname en mag een team van drie of vier combinaties insturen.

De FEI Nations Cup Eventing valt onder het algemene FEI reglement voor wedstrijden op CCIO 3* niveau. Ruiters kunnen hierbij punten verzamelen die onder een systeem vallen dat nog voor de serie zal worden gecreeërd.

De eerste wedstrijd gaat van start in Fontainebleau (22 t/m 25 maart), gevolgd door Houghton Hall (Engeland, 24 t/m 27 mei), Strzegom (Polen, 1 t/m 3 juni), Aken (Duitsland, 3 t/m 8 juli), Montelibretti (Italië, 21 t/m 23 september) en als laatste Boekelo (Nederland, 11 t/m 14 oktober).

“We zijn ontzettend blij dat wij als organisatie de eerste wedstrijd voor de Nations Cup Eventing mogen organiseren,” aldus Francois Lucas, president van het CREIF (Comité Régional d’Equitation d’Ile de France). “We hopen dat de beste eventingcombinaties ter wereld op dit evenement afkomen in Fontainebleau en het daardoor nog spannender en interessanter maken voor toeschouwers.”

Mike Etherington-Smith, hoofd-directeur van British Eventing: “Wij van British Eventing hebben de afgelopen tijd nauw samengewerkt met de FEI om deze wedstrijdreeks te realiseren. We hopen dan ook dat veel nationale federaties, ruiters, organisaties, sponsoren en media hierop afkomen.

“De FEI Nations Cup Eventing is in het leven geroepen om ruiters meer teamervaring te laten opdoen op driesterren niveau. Daarnaast kunnen nationale federaties deze wedstrijden gebruiken om resultaten te verbeteren en een extra dimensie toe te voegen aan de sport.”

Indien succesvol zal het FEI Eventing Comité overwegen om de Nations Cup Eventing langdurig op de internationale eventingkalender te zetten.

Reacties